• NED FOR TELLING: Martin Blakseth Huse måtte i garderoben etter en smell i hodet.
  • TØFFE TAK: Martin Rønnild får en takling av Christopher Henriksen. Det ble mange dueller i går kveld.

Martin Blakseth Huse måtte ut i åpningsperioden, etter en smell i hodet. Situasjonen skjedde en halvmeter foran Storhamar-boksen, men Victor Panelin Borg ble ikke utvist.

Etter kampen rapporterte Storhamar inn Sparta-spilleren.

Søndag måtte Joakim Jensen ut etter en skikkelig smell i nakken.

– Jeg skal ikke klage, men dommerne må ta taklinger mot hode og nakke. Jeg frykter for sikkerheten til spillerne mine, sier Aleksander Smirnov, og fortsetter:

Liker ikke utviklingen

– Vi mistet enda en nøkkelspiller, og det er utrolig kjedelig. Victor Panelin Borg og Didrik Nøkleby Svendsen takler ofte mot hodet. Det skal være fem minutter pluss matchstraff. Slik er det bare, sier Smirnov

Storhamar-treneren legger til:

– Hvis Svendsen ikke kan spille hockey, må han finne seg en annen idrett. Jeg liker ikke denne utviklingen, sier Smirnov.

Også Storhamar-lege My Lystad misliker at mange takler høyt.

Dommerne slår ikke ned på det som er farlig, men tar mye annet. Det er greit med fysisk hockey, men ikke mot hode og nakke. Spilleren vår var helt groggy da han gikk av isen, men det ble ingen straff. Jeg håper det kan bli enda mer fokus på taklinger mot hode og nakke, sier Storhamar-legen.

Etter kampen uttalte dommer Per Gustav Solem at han ikke så situasjonen med Huse.

Vurderinger i dag

Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen ble skadet i forrige kamp. Skadsdammen, som fikk en smell i ankelen, blir trolig ikke klar til torsdag. I dag skal MR-bildene sjekkes med tanke på mulige båndskader.

– Joakim skal få behandlinger onsdag for å løse opp litt. Vi får ta det derfra. Vi må se det an onsdag med Martin også, sier My Lystad.

Storhamar var utrolig effektive i starten av kampen. De to første skuddene på mål gikk i mål. Sparta var tunge gjennom hele kampen og banket på med alle kiloene de klarte å finne. Midtperioden ble preget av fire blågule tominuttere. Det ble mye istid på få spillere. Det ble flere utvisninger i sisteperioden og da ble det ekstra tungt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.