Alexander Reichenberg har aldri spilt for andre enn Lillehammer i sin karriere. Etter at Storhamar slo ut nettopp Lillehammer i kvartfinalen i sluttspillet forrige sesong valgte Reichenberg å gå til rivalen.

I går kom han og resten av Storhamar-spillerne tilbake fra ferie for å begynne hardkjøret på jakten etter nye triumfer.

Rekordtidlig start

Etter en svært vellykket sesong som ble kronet med sølv i både serie- og sluttspill, var Storhamar-spillerne i mai allerede i gang med oppkjøringen til ny sesong.

– Jeg synes det var ganske tidlig. I Lillehammer hadde vi som regel en måned fri etter sesongslutt, så trente vi litt før vi tok sommerferie, sier Reichenberg.

I tillegg til å starte rekordtidlig har også treningsmengdene vært rekordstore. Storhamar økte fra fire til sju uker med fellestrening i sommer.

– Jeg tror det er bra for oss. Da holder vi det gående hele sommeren. Før har jeg vært vant til å få mye fri og måtte gjøre jobben på egenhånd, og det er ikke like enkelt, sier Reichenberg, som mener han fikk et stort utbytte av å flytte til Hamar rett etter forrige sesong.

– Flyttinga har gitt meg mye. Jeg er bedre rustet nå enn noen gang. Jeg har aldri byttet klubb før, og det ga meg ny motivasjon, sier 23-åringen.

Ser fram mot is

– Hvordan har Aleksander Smirnovs barmarkstrening vært?

– Den har vært hard. Flere av øvelsene hans har jeg aldri vært borti før, så det var litt spesielt, smiler Reichenberg.

Fredag denne uken går Smirnovs gutter på is for første gang, også det på et rekordtidlig tidspunkt. Etter uker i skogen og i styrkerommet ser Reichenberg fram til å knyte på seg skøytene igjen.

– Jeg gleder meg veldig til å gå på is. Alle hockeyspillere er mest fornøyde med skøyter på beina. Jeg regner med at de andre gutta gleder seg like mye som det jeg gjør, sier den tekniske løperen.

I fjor var det flere hundre tilskuere som overvar Storhamar-guttas første økt på is. Reichenberg håper på bra trøkk også denne gangen.

– Den første istreninga i Lillehammer var også ganske populær, men jeg håper det blir mye folk her i Hamar også, sier Storhamars nye nummer 61.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.