• SPILLER: Robert Hestmann veies tyngst av Storhamars to keepere. FOTO: Fredrik Hubred Hagen

Storhamar var høyt oppe etter tre strake seiere og avansement i Champions Hockey League.

Da Vålerenga gjestet Hamar OL-Amfi til hjemlig serieåpning foran 5.000 feststemte tilskuere, bråstoppet den gule og blå festen.

Vertene greide aldri å få i gang spillet sitt, og Vålerenga vant fortjent 2-0.

Dramatisk start

Vålerenga-fansens konfetti på isen utsatte kampstarten i noen minutter, men da GET-ligaen 2015/16 endelig kom i gang, tok det ikke lang tid før det ble dramatisk. Tobias Lindström fant nettmaskene etter få sekunder og feiret 1-0, men pucken hadde allerede vært innom dommeren, som hadde blåst av spillet, og etter en kjapp titt på TV-bildene ble målet underkjent.

Storhamar fikk hele tre sjanser i overtall i kampens 20 første minutter, men utnyttet samtlige like dårlig i en nervøs og målløs førsteperiode.

Vålerenga-press

Midtperioden fortsatte som førsteperioden sluttet, og Storhamar greide aldri å få kampen inn i sitt spor.

I periodens siste halvdel tok isteden Vålerenga styringa totalt. Storhamar hadde store problemer med å komme seg ut av egen sone, og gjestene skapte flere brukbare målsjanser.

Den aller største muligheten fikk Jonas Oppøyen, men hans åpent mål-forsøk ble fratatt tellende resultat av en oppofrende Erik de la Rose. 

Gjestene avgjorde

Med tolv minutter igjen av tredjeperioden kom omsider kampens første scoring, og det var Vålerenga som stilnet hjemmefansen. Martin Ylven gikk kjøkkenveien og fant Jonas Oppøyen, som lurte inn 1-0 for Enga.

Da snaue tre minutter gjensto feilberegnet Lars Løkken Østli en høy puck. Filip Gunnarsson kom mutters alene med Robert Hestmann og fastsatte sluttresultatet til 2-0 for gjestene.

Se alle reaksjonene i HATVs direktesendte Rinkside-sending klokka 21.45!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.