Asker – Brumunddal 1–0

Lørdag gikk Brumunddal på en ny smell, med 1-0-tapet borte mot Asker.

Nok en gang gikk brumunddølene av banen uten nettkjenninger. Det er langt ifra første gangen denne sesongen.

Bekymret Nysæter

Etter ti serierunder har Fred Leo Nysæters elever kun scoret fem ganger. Det gir et snitt på 0,5 scoringer per kamp.

Det bekymrer Nysæter.

– Det er klart at vi har scoret mindre enn vi hadde håpet på, det er helt klart, sier Nysæter.

Dala-treneren sliter med å forklare hvorfor de ikke klarer å score flere mål i kamp, for på treningene er de ofte meget gode offensivt, forteller han.

Christoffer Heier Solbakken er enig med sjefen.

Han mener de skaper altfor få målsjanser i kampene.

– Vi ønsker jo det, å stresse motstanderne mer enn vi gjør nå, sier Solbakken, som mener det er flere ting som skal til for at Brumunddal skal bli et bedre offensivt lag.

– En kombinasjon av å få flere spillere tilbake fra skade, spesielt offensive spillere som er ute. Og at vi som lag skaper flere alternativer og at vi blir bedre med ballen og har bedre pasningsspill. Da vil vi også skape flere målsjanser.

Vil satse mer offensivt

Både Nysæter og Solbakken er tydelige på at de er nødt til å ta flere seiere snart, dersom målet om å overleve i divisjonen skal holdes.

Enn så lenge er mulighetene der, for selv om Dala ikke tar mange trepoengere, er det få av lagene rundt dem på tabellen som gjør det. Det er kun tre poeng som skiller Nybergsund på 9. plass og Dala på 12. plass, mens Follo er nummer 14 med sju poeng, poenget bak Dala.

Dersom tabellsituasjonen ikke bedrer seg før ferien, vil det bli aktuelt å endre tilnærming til kampene, erkjenner Nysæter.

– Er det aktuelt å ha en mer offensiv tilnærming til kampene?

– Ja, det får vi se an opp mot hvordan vi ligger an til ferien. Jeg synes vi i perioder klarer å stå etter offensivt. Det er fortsatt noen ganger vi har muligheter til å gå på overganger, men hvor vi nøler og ikke utnytter de bruddene som er der. Det henger sikkert sammen med selvtillit, forklarer Nysæter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.