Brumunddal kommer til å gå i minus også denne sesongen, og nå har tre spillere valgt å trappe ned og gå til Furnes i 4. divisjon. 

I tillegg har Morten Svalstad sagt opp jobben sin som daglig leder i klubben. 

- Det er riktig at jeg har gjort det, men dette handler kun om min egen situasjon. Det er bare at jeg bytter jobb, slik som det var sist da jeg kom til Brumunddal, sier han.

Han forteller at det er tøffe dager i Brumunddal.

- Økonomien er utfordrende, og det har den vært i flere år. Det er en hard jobb, men vi har gått inn og forsøkt å kutte kostnadene nå, og vi håper å kunne gå i pluss neste år.

røde tall

- Hvor mye går dere i minus i år?

- Vi går i minus, men jeg har ikke eksakte tall på det ennå. Det har vært store kostnader i klubben, men det har vi tatt ned nå. Nå skal ingen spillere tjene penger i klubben.

- Frykter du at klubben går konkurs?

- Nei, jeg frykter ikke det. Vi jobber hardt for å rette opp den situasjonen vi har vært i over flere år. Og vi har tålmodige krediterer som har vært lojale mot oss. Vi har vært åpne om dette gjennom hele sesongen, sier han. 

- I går gikk tre spillere til Furnes. Hva tenker du om det?

- Det vil alltid være slik at noen blir med videre, mens andre sier nei. Det er mange som spilte her i fjor, som blir med videre. Så jeg ser ikke svart på det, sier han. 

Positiv Nysæter

Mandag ble det klart at Gaute Granmo, Torgeir Strand Osmo og Jonathan Helmersen trapper ned satsingen og fortsetter i Furnes.

Det skaper utfordringer for sportslig leder Fred Leo Nysæter.

- Det er klart det er kjedelig å miste spillere som har vært i klubben lenge. Men til syvende og sist handler det om motivasjon. Det er vemodig og trist, men dersom de ikke er motiverte, må vi akseptere det, sier han.

Og utfordringen med å skaffe erstattere er stor, for klubben skal ikke lønne spillere i år. 

- Det er styret som har bestemt det, og det er noe jeg og Morten (Svalstad) må ta til oss. Men jeg er positiv, for jeg tror vi får et lag som skal kunne være med og gjøre det bra, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.