Vålerenga - Storhamar 2-3:

Storhamar tok tre viktige poeng og overtok tabelltoppen i eliteserien etter 3-2 over Vålerenga.

Men det ble en dramatisk kamp, hvor Robin Dahlstrøm ble sendt i dusjen for boarding, og Oskar Östlund som på mirakuløst vis reddet seieren i sluttsekundene. 

- Brutal jobb

Fredrik Söderström var alt i alt fornøyd etter kampen.

- Jeg synes vi er tilbake til det jeg synes vi skal stå for. Første minuttene fram til Robins smell, så viser vi den energien og trykket vi har snakket om de siste dagene. Det ble litt ødelagt av syv minutter undertall. Midtperioden er svakere, for vi virker mer redde for å takle etter å ha tatt to dumme utvisninger, sier svensken.

Storhamar spilte 3 mot 5 mot slutten av kampen, og Vålerenga var fryktelig nære utlikning.

- Det var en brutal jobb på slutten der hvor spillere ofret seg. Oskar (Östlund) var enorm, skryter Söderström.

Etter midtperioden, hvor stillingen var 2-2, føler han spillerne responderte godt på pausesnakket, og gjorde det de ble bedt om.

- I tredje periode hadde vi bestemt oss, det var bra fokus i boksen, vi skaper sjanser, uten å være hundre prosent skjerpet. Vi scoret i overtall, som vi har slitt med, på et heldig vis, forteller han.

Målløs første periode

Storhamar tok raskt kommando på kampen, og de første fem minuttene var et stormløp mot Vålerenga-målet, uten at gjestene vasket fram de helt store sjansene.

Syv minutter og tolv sekunder inn i første periode ble Robin Dahlstrøm sendt i dusjen.

Etter en duell med Martin Lauman Ylven, hvor Vålerenga-spilleren havnet forkjært inn i vantet og skadet armen, ble Dahlstrøm raskt sendt i dusjen av dommerne for boarding. 

Vålerenga var fryktelig nære scoring flere anger i løpet av det fem minutter lange overtallet, men Storhamar slapp med skrekken. 

Med litt over to minutter ble nok en Vålerenga-spiller liggende nede med skade. Denne gangen var det Aspehaug som lå nede med store smerter, etter å ha blitt taklet bakfra fra Phil Marinaccio. 

Denne gangen fikk imidlertid Storhamar kun to minutter med undertall, og de kom seg nok en gang unna uten baklengsmål i undertall. 

Målrik midtoeriode

Storhamar åpnet andreperioden sterkt, og la press på vertene umiddelbart.

Flere gode sjanser ble skapt, og nærmest var Hampus Gustafsson.

Han fikk stå helt alene på venstresiden, og prikket skudd, men avslutningen gikk via leggen til Steffen Søberg og centimetere utenfor målet. 

Men kun minuttet senere satt scoringen. 

Pucken ble lempept inn i Vålerengas sone. Martin Rønnild satte inn en glimrende takling bak målet og vant pucken. Den snappet Joakim Jensen, som fant Larrivée foran mål. Han styrte pucken lekkert mellom beina på Søberg og sørget for 1-0 til Storhamar.

Vertene tok over initiativet utover i perioden, og skapte flere gode sjanser, uten å klare å få pucken inn bak en god Oskar Östlund.

Men etter 33.21 satt utlikningen i overtall for vertene. Tobias Lindström skjøt i vantet bak mål, og pucken spratt ut på bakre stolpe. Der sto Rasmus Ahlolm og satte pucken i mål fra skrå vinkel. 

Storhamar gikk umiddelbart i strupen på vertene igjen, og en heldig Patrick Thoresen fikk pucken helt alene med Søberg.

Kapteinen var iskald og sendte pucken inn bak Søberg. 

Vertene ga seg ikke, og med rundt halvannet minutt igjen av midtperioden, styrte Tobias Lindström inn et skudd fra Nielsen, og sørget for 2-2. 

Gustafsson avgjorde

3. periode bølget spillet fram og tilbake, og det tok lang tid før scoringen kom.

Storhamar har slitt i overtall hele sesongen, men endelig kom det en scoring med en mann mer på isen.

Med fire og et halvt minutt igjen av ble Hampus Gustafsson spilt alene med Søberg. Svensken var iskald og sendte pucken som et prosjektil bak Vålerenga-keeperen. 2-3. 

Til tross for et kjempepress av Vålerenga mot slutten, hvor vertene var gode som ikke fikk pucken i mål, klarte Storhamar å holde unna, og tok tre poeng.

Dermed låner de tabelltoppen før tirsdagens runde. 

Storhamars lag: 

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Kodie Curran, Emil Frøshaug - Robin Dahlstrøm, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2 rekke: Christian Bull, Lars Løkken Østli - Hampus Gusatfsson, Victor Svensson, Patrick Thoresen

3. rekke: Jimmy Andersson, Simen Løvhaug Hansen - Phil Marinaccio, Mikael Zettergren, Steffen Thoresen

4. rekke: Jørgen Langdalen, Lars Erik Hesbråten - Martin Rønnild, Kjetil Martinsen, Eirik Skadsdammen

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.