Hun er inne i sin totalt tiende sesong som Storhamar-spiller, men aldri har Betina Riegelhuth fått oppleve å spille en norsk cupfinale. Etter flere år med stang ut og uheldige trekninger, har den trofaste Storhamar-kapteinen ingen problemer med å sette ord på hvor mye det ville betydd for henne om det denne sesongen endelig skulle lykkes.

– Den rangerer jeg veldig høyt. Som klubb har vi aldri vært i en NM-finale, og det sier vel egentlig nok, sier Riegelhuth til HA-sporten.

I storesøsters fotspor

Fra tribuneplass i Oslo Spektrum har Riegelhuth gang på gang sett storesøster Linn-Kristin hamre inn mål og sanke NM-titler som Larvik-spiller. Nå håper hun det endelig skal være lillesøster sin tur til å få oppfylt romjulsdrømmen.

– Jeg har sikkert sett over ti kamper med søster’n som har spilt der gang på gang. Da har jeg virkelig fått føle på opplevelsen av håndballfesten i Spektrum, og nå har jeg utrolig lyst til å få med Storhamar dit. Om vi skulle klare det sammen vil det være en skikkelig drøm som går i oppfyllelse.

Fredrikstad siste hinder

For at finaledrømmen skal bli en realitet må imidlertid Fredrikstad først beseires i onsdagens semifinale hjemme i Boligpartner Arena. Riegelhuth vet det på papiret er en kamp et Storhamar-lag i dytten bør vinne, men er samtidig tydelig på viktigheten av å ikke ta lett på motstanderen.

– Vi skal ikke lenger tilbake enn til i fjor for å finne sist gang vi tapte mot Fredrikstad. Det er nok flere av oss som husker den kampen godt, og det tror jeg det blir viktig å ta med seg. Vi kan ikke tro at det kommer til å gå bare ved å møte opp. Vi må være skjerpa.

Frir til publikum

Riegelhuth mener nøkkelen til seier blir å finne tilbake til den samme gløden og intensiteten som sørget for seier sist de to lagene møttes til seriespill tidligere i høst.

– Vi slo de sist, og da hadde vi også en del spillere ute med skade. Det tar vi selvfølgelig med oss, men vi vet at vi vant fordi vi da var et ordentlig krigelag, noe vi også må være på onsdag, sier Riegelhuth, som er klar på at laget også trenger publikums hjelp.

– Publikum i Hamar er alltid bra, men det er jo litt ekstra spesielt med en semifinale, så jeg vil jo fri litt ekstra til folket. Om et par hundre til har lyst til å ta turen hadde det vært fantastisk kult, sier Betina Riegelhuth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.