Start fikk den best tenkelige åpningen på kampen - som til slutt endte 4-0.

Et flott angrep startet med kombinasjoner mellom Alejandro Castro og Zlatko Tripic. Castro fikk igjen ballen inne i feltet. Han la videre til Matthias Vilhjalmson som helt alene fikk sette ballen mellom beina på en sjanseløs Helge Valvatne Sandvik i Vard Haugesund-målet.

Etter dette fikk gutta fra Haugesund holde litt på ballen, uten at det endte i annet enn et par frispark i farlig posisjon som ble sløst bort.

Iskald Acosta

Start virket til å ha god kontroll. Anført av en god Solomon Owello, klarte Start å holde på ballen, og vri ut til kant. Manglende kvalitet på siste tredjedel av banen gjorde at Start ikke klarte å skape de helt store sjansene før halvtimen var spilt. Et stolpeskudd fra Alejandro Castro var beholdningen før halvtimen var spilt.

I det 33. minutt havnet plutselig Bismark Acosta alene med keeper. Han gjør all jobben alene, og etter å ha tråklet seg gjennom Vard Haugseunds backrekke setter han ballen iskaldt i mål.

Etter Acostas mål hadde Start full kontroll. Et frispark fra Zlatko Tripic snek seg like til side for mål like før pause. Dermed sto det 2-0 til pause.

Gjestene fra Rogaland hadde lite å stille opp med denne onsdagskvelden. Også etter hvilen fikk Start holde på som de ville, selv om Vard Haugesund fikk en god sjanse ti minutter inn i andre omgang, på et skudd fra Jørn Rikard Lilleng som keeper-vikar Terje Reinertsen reddet mesterlig.

Uromomentet Vilhjalmsson

For Start fikk Castro og Rolf Daniel Vikstøl store sjanser før man var kommet halvveis i andre omgang.

Matthias Vilhjalmsson var et uromoment for Vard-stopperne. Etter 72 minutter fikk han revet seg løs og nesten headet et innlegg fra Amin Nouri i mål. Det var Starts femte store sjanse i kampen.

I det 79. minutt fikk Start endelig det tredje målet. Innbytter Ernest Asante slo et innlegg fra sin høyre kant, og inne i feltet fikk Alejandro Castro stå merkelig alene og heade ballen i mål. Fullt fortjent etter spill og sjanser.

En for kvelden strålende Matthias Vilhjalmson var ikke ferdig med sitt. To minutter før slutt dukket han opp på et frispark fra Zlatko Tripic, og headet ballen vakkert i mål.

4-0, og dermed en etterlengtet seier for Start som har slitt i serien i det siste. Vard Haugesunds cup-exit er over for denne gang.

HER FULGTE VI KAMPEN:

Chat med oss under Start-Vard Haugesund 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.