Det var 20 svært fartsfylte minutter som innledet en underholdende 1. omgang på Sveum.

Dala åpnet best, og deres nye spanske spiss, Pablo Rodriguez Aracil var nære på å gi vertene ledelsen på en heading etter kun få minutter.

Så tok Gjøvik-Lyn over banespillet og skapte noen halvsjanser, men Dala fortsatte å produsere de aller største sjansene.

Til slutt fikk hjemmelaget uttelling etter en haug med dødballer mot slutten av omgangen. Aleksander Melgalvis forsøkte seg på et frispark fra 19 meter. Skuddet gikk i muren, men midtbanespilleren plukket opp returen selv og ble felt. Dommer Henrik Pettersen pekte på straffemerket, til store protester fra Gjøvik-Lyns spillere. Men Melgalvis gikk fram og satte straffen sikkert kun to minutter før pause.

Før kampen:

Brumunddal står med 19 poeng etter 15 kamper, og ligger midt på tabellen. Men Dala skal ikke bli for komfortable med det. Med sju poeng ned til Valdres under streken skal det ikke mange poengtapene til før Dala er der nede.

Tøft kampprogram

Etter dagens lokaloppgjør mot Gjøvik-Lyn som ligger tre poeng og plassen foran Brumunddal, har Stein Rune Solbakkens menn noen vanskelige kamper i vente. I løpet av deres fire neste kamper skal de hvite og blå møte topplagene Levanger og Byåsen borte, i tillegg til å få Raufoss på besøk om fire runder.

Kan puste ut med seier i dag

Derfor er det kun én ting som gjelder for Brumunddal når de tar imot Gjøvik-Lyn, som de slo 2-0 borte. Seier og én plass opp på tabellen.

Kampen kan du følge live, her fra 16.00

– Det er et poeng å slå dem på grunn av tabellsituasjonen. Vi vil jobbe som pokker for å vinne. Da kan vi se høsten lyst i møte. Vi vil unngå å havne i nedrykksstriden, sa Dala-trener Stein Rune Solbakken til HA-sporten i går.

Solbakken vurderer også å gå bort fra planen som ga tre poeng mot ettermiddagens gjester i vår.

– Vi sto lavt i banen imot dem i kampen i vår, men vi har nok et litt annet lag nå. Og vi er i bedre form, sier Solbakken og antyder at det kan være en fordel for Dala å styre mer nå.

Brumunddal stiller med følgende lag (3-5-2): Christian Aarbogh Bjerke - Øyvind Melgalvis, Øystein Kvello, Rune Pettersen - Fredrik Haave Andersen, Andreas Hovemoen, Christoffer Heier Solbakken, Aleksander Melgalvis, Erik Sigtbakken - Pablo Rodriguez Aracil, Gaute Granmo.

Kampen kan du følge live, her på h-a.no fra klokken 16.00.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.