Brumunddal - Senja 4-1 Alle vil bli toppscorer og scoret ett hver mot Senja. Aleksander Melgalvis, Vegard Ruud og Andreas Løseth Johansen lover å sentre til hverandre også i de to siste kampene.
BRUMUNDDAL: - Det er selvfølgelig ålreit å bli toppscorer, men det er viktigst at laget vinner, ler Aleksander Melgalvis med glimt i øyet, etter å ha satt inn sitt 12. seriemål for sesongen.
Han rykket et lite øyeblikk i kampen om å bli toppscorer, men bak jaktet lagkameratene.
- Det er artig at alle tre scoret da, og jeg tror det gjør oss bedre og vanskeligere å stoppe når det ikke bare er en som scorer mål. Målet mitt er bare å få så mange som mulig.
Et «tjuveri» og to returer
Lørdag delte de tre toppscorerne på en litt spesiell måte.
• 20 minutter: Aleksander Melgalvis vinner ballen flott og skyter fra om lag 20 meter. Keeperen må gi retur, rett til Andreas Løseth Johansen som scorer sitt tiende.
• 45 minutter: Vegard Ruud header mot mål, ballen reddes, og måltjuven Melgalvis kaster seg ned og header ballen i mål, rett foran beina på Pettersen.
• 76 minutter: Løseth Johansen legger inn fra kanten, men i armene på keeper - som imidlertid mister ballen rett i beina på Vegard Ruud. Hans 11. seriemål.
Like jevnt i fjor
- Han påstår at han la inn, men så det ikke ut som han skjøt, da? fleiper Vegard Ruud.
- Det gjorde jeg ikke, det. Jeg så Vegard komme på løp, kontrer «Anna».
- Jeg tror faktisk ikke vi tenker på å bli toppscorer, vi spiller rett og slett bra sammen, fastslår Ruud.
I fjor var det like jevnt i duellen om å bli målkongen i 3. divisjon.
- Da van Jim Sørum Johansen med 16 ett foran «Anna» og meg, sier Melgalvis.
- La'n få tro det, men han husker feil. Det var jo jeg som vant i fjor, kontrer «Anna» noen minutter senere. Jeg har i hvert fall trofeet på hylla hjemme.
22 mål på 64 sjanser
Men det er faktisk trolig sant, det de tre Dala-spillerne sier. De setter laget først.
Det har gitt råsterke 64 målsjanser og 22 scoringer på de seks siste kampene.
Nesten fire mål i snitt, og spisstrioen har notert 11 av dem.
- Alle sjanser og mål kommer av at vi tør å holde på ballen, og spille fotball. Vi klarer å utvikle det hele veien. Vi vil spille fin fotball, og har etter hvert blitt flinkere til ikke alltid å spille videre på den første bevegelsen, slik at vi var lette å lese, sier toppscorer Melgalvis.
Litt stor risiko
Det gjorde at Dala flere ganger spilte seg til gode målsjanser, spesielt i den første omgangen.
Men laget mistet også ballen et par ganger, der Senja burde ha utnyttet sjansen bedre.
- Det ble litt stor risiko i dag, og mot et bedre lag kunne vi fort blitt straffet for det, innrømmer Vegard Ruud.
Trener Erik Wettermark er enig i det siste, men liker utviklingen i laget.
- Vi liker å holde på ballen og spille fin fotball. Da må vi våge å ha ballen i laget og ikke bare spille den langt unna.
Tar tid å trene opp
Brumunddals problem i flere av de siste kampene er at nettopp risikoen har blitt for stor. Mange mål framover har også gitt en del bakover, 11 på de fire siste kampene før Senja-oppgjøret, hvis vi tar bort kampen mot fortapte Mo.
- Likevel vil jeg heller at vi scorer mange mål enn ingen. Det er det kollektive offensive spillet som det tar tid å bli god på gjennom mye trening. Så lenge vi vinner og scorer bra med mål får vi tåle noen imot, fastslår Wettermark.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00