Styreleder Njål Berge er glad for at Storhamar og Tenute kom til enighet.

– Det er en lettelse å vite hvor vi står, og det var nødvendig for å ha en sjanse på Patrick. Vi håper fortsatt å kunne signere ham, for vi har ikke kunnet gitt ham et tilbud før vi visste at vi hadde de pengene. Nå har vi en mulighet til å kunne ha ham hos oss, sier Berge til HA-sporten.

Berge bekrefter overfor HA-sporten at Tenute får rundt 250.000 kroner i kompensasjon.

viktig for laget

Berge er krystallklar på viktigheten av å få Patrick Thoresens signatur.

– Vi kunne ha gamblet på at en skadefri Joey ville kommet tilbake i toppform, men nå får Fredrik (Söderström, trener) mulighet til å hente de spillerne han føler er riktig for laget, samtidig som vi har rom i budsjettet til en toppspiller.

– Har dere gitt Thoresen et tilbud ennå?

– Nei, det har vi ikke, for det har vært viktig for oss å bli enige med Joey. Men vi har snakket mye med Patrick, forteller han.

tre år – ikke igjen

Styrelederen, som var positiv til å la Fredrik Söderström få overta som sportssjef i klubben, forteller om endringer i innkjøpspolitikken.

– Vi kommer ikke til å hente spillere på treårsavtaler igjen. Det var en gamble med Joey, og jeg skal være ærlig nok til å si at jeg støttet tanken om tre år - fordi vi ikke ønsket å havne i en situasjon der våre ledestjerner forsvinner etter en god sesong. Men i etterkant ser vel vi alle at risikoen er for stor, sier Berge.

Patrick Thoresen skriver følgende i en tekstmelding til HA-sporten:

– Tenute-saken har ingenting med meg å gjøre. Storhamar klarer nok å finne midler til meg, selv om Joey var på laget eller ei. Når jeg bestemmer meg for det ene eller det andre, vil dere bli informert ganske fort.

backjakt

Storhamar leter også etter en ny forsvarsspiller.

– Vi håper først og fremst på en norsk back, og det er vel ikke så vanskelig å skjønne at det er Nicolai Bryhnisveen og Stefan Espeland som står på lista vår. Vi håper å kunne få en av dem, sier Berge.

Han sier følgende om å se utenfor Norge:

– Vi har ingen svenske backer i kikkerten nå. Og gode nordamerikanske backer finner vi også i juni og juli, sier Berge, som svarer slik da han blir spurt om noen av backene har fått tilbud fra Storhamar:

– Vi har signalisert til begge spillerne at de er ønsket og hva de kan forvente seg, så får vi se om de ønsker seg til Storhamar. Vi har respekt for at de først og fremst ønsker å være i en større liga.

Erik de la Rose, som sa opp kontrakten sin med Storhamar i mars, har fortsatt ikke signert for noen andre klubber.

Og han er ønsket med videre i Storhamar.

– Dersom Erik kommer tilbake og sier at han vil spille for oss, skal vi ordne det. Han kan komme hvilken dag han vil, avslutter Berge.

Disse spillerne har kommet til Storhamar siden sesongslutt:

Backer:

Jimmy Andersson (Frisk), Emil Frøshaug (Lørenskog).

Forwards:

Steffen Thoresen (Lørenskog), Kjetil Martinsen (Stavanger Oilers).

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.