• SJEF: Pappa Petter Thoresen har begge sønnene på laget i OL.

I 2001 flyttet Patrick fra Hamar for å følge proffdrømmen utenlands. Siden den gang har brødrene Thoresen bodd i hvert sitt land, fram til sommeren i fjor, da Patrick begynte for Storhamar.

Alle årene borte fra hverandre, har kun styrket vennskapet og forholdet mellom brødrene, forteller de.

På spørsmål om hvordan kontakten mellom de to har vært i alle disse årene, svarer Patrick:

– Det var litt dårlig i starten. Da jeg ble rundt 20, så har kontakten bare blitt bedre og bedre. Nå er vi bestekompiser, sier Patrick.

Eldst og sjefen

Steffen er enig med storebror. og han forteller at det har blitt en god del timer på telefon og videosamtale i løpet av alle årene de har bodd på hver sin kant av verden.

For mens Patrick har levd proffdrømmen i NHL, KHL, SHL og den sveitsiske ligaen, har Steffen forsøkt seg i både Sverige og Hviterussland, uten å ha oppnådd den samme suksessen som storebror Patrick har klart i sin karriere.

Men akkurat det bryr ingen av de seg nevneverdig om.

– Jeg har prøvd meg i Sverige og Hviterussland, så jeg har gitt hockeyen en grei sjanse. Man er aldri fornøyd, for man vil alltid bli bedre, selv om man spiller i Norge eller en annen liga, sier yngstebror Steffen.

Da Patrick returnerte til Storhamar i fjor sommer, og laget skulle på treningsleir i Danmark og Tyskland, var det naturlig at brødrene skulle dele rom på turen. Og det var ikke tvil om hvem av guttene som var «sjefen» på rommet, slik det også blir under OL i Sør-Korea den neste tiden.

– Vi bodde på et mindre bra hotell i Danmark, og det var en seng på 120 centimeter, tror jeg, hvor vi to skulle dele den. Det fikk alle andre, også. Men det endte med at Steffen sov på gulvet i to netter. Han underkuet seg og ga den eldste senga, ler Patrick.

Brødreforholdet fikk de også brukt da OL-uttaket ble klart.

At landslagssjef og pappa Petter tok ut Steffen, vakte sterke reaksjoner blant mange.

Bryr seg ikke om kritikken

Det var mange som mente at Steffen ikke fortjente en plass i den norske OL-troppen.

Steffen forteller at han fikk med seg reaksjonene, men at han ikke lot noe av det gå inn på ham.

– Det vil alltid bli diskusjoner om spillere i den hjemlige ligaen. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, også. Jeg vil bare vise noe ekstra når jeg er tatt ut, overfor dem som er negative. Det var sånn sist gang også, men da med andre spillere. Kanskje litt spesielt nå fordi det gjaldt akkurat meg. Folk har forskjellige meninger, forskjellige favoritter, sier Steffen.

Patrick støtter naturligvis uttaket av Steffen, og han mener broren definitivt har gjort seg fortjent til plassen på OL-laget.

– Det er like fortjent som alle andre. Jeg har sett Storhamar i hele år, og mye Get-liga i år, og jeg har vært med på nok VM til å forstå hva man trenger i et OL-lag, forteller Patrick, som ikke er i tvil om at Steffen er sterk nok mentalt til å takle kritikken.

Han er også overbevist om at broren bare blir mer motivert og tent til å vise seg fram fra en god side, etter responsen på uttaket.

– Jeg har ekstra lyst til å gjøre småting. Men det er vanskelig å endre meningen til folk som har andre favorittspillere, for de liker deg ikke som person, heller. De har sine meninger. Sånn er det i idretten. Jeg kan ikke bruke energi på det, annet enn å spille på mitt beste, sier Steffen til HA-sporten.

Vil nå kvartfinalen

Torsdag starter OL-turneringen for brødrene.

Steffen erkjenner at han hadde et mål om å komme med i OL-troppen, også før sesongen startet.

– Det lå i bakhodet da jeg trente, at jeg hadde muligheten som alle andre. Jeg tror alle, som er i diskusjonen om landslaget, har hatt det som et hovedmål. Det er en viktig sesong, for det er OL og VM, og det var mulig å prikke en av de tingene, sier Steffen

Det blir tredje gang storebror Patrick er med i et OL, mens Steffen er med for aller første gang.

– Jeg har vært heldig og vært med på to OL tidligere, så jeg vet hva jeg kommer til. Jeg husker at jeg gledet meg ekstremt til Vancouver-OL, og det var et fantastisk Ol. Jeg kan tenke meg at Steffen tenker på hva han går til, for det er mye større enn et VM, sier Patrick.

– Jeg har sett OL på TV, og det er proft. Ikke bare hockeykampene, men at det er mange andre idrettsutøvere, leieren, og spesielt at det er et asiatisk land, sier Steffen.

OL blir spilt uten NHL-stjernene, som ikke får delta i lekene. Det tror guttene er en fordel for Norge, selv om de gjerne skulle hatt flere av verdens beste spillere til stede under lekene.

– Vi er bronsefavoritter, spøker Patrick, før han blir alvorlig:

– Det kan være realistisk å se på en kvartfinale. Det er realistisk. Men delmålet til det, er å vinne en OL-kamp, for det har ikke Norge gjort siden 94. Jeg har ikke vært med på å vinne i et OL, og det hadde vært kult. Vinner vi en kamp, så tror jeg det kan være mulig med kvartfinale.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.