Brumunddal
Dalas sportslige leder, Tom Søgård er godt i gang med planleggingen av neste års sesong. På et møte onsdag fikk spillerne beskjed om at det vil bli økt satsing på det sportslige.
- Dala må profesjonaliseres, og på det sportslige planet må A-stallen opp i treningsdoser. Denne sesongen har vi hatt tre økter i sesongen og fire på vintertid. I sesongforberedelsene må vi opp i fem, seks økter i uka, og på sommertid fire pluss kamp, sier Søgård.

Bekk og Solbakken

Til å gjennomføre dette ønsker Søgård at Erik Wettermark skal fortsette som hovedtrener.
- Ja, det er et unisont ønske fra klubben og spillerne. Erik har høy tillit hos oss. Men han har en krevende jobb ved siden av fotballen, og derfor er det viktig at teamet rundt ham forsterkes. Stein Vidar Brekke har vært med i år og fortsetter. I tillegg snakker vi med Frode Bekk og Stein Rune Solbakken, sier Søgård.
Det legges opp til en rød tråd i treningsarbeidet i klubben. Dala har ansatt Fred Leo Nysæter som guttetrener for en gjeng Søgård kaller Dalas satsingslag. Det er her de skal høste A-spillere om noen sesonger.
- Vi har også over 30 juniorspillere og et rekruttlag hvor det skal ansettes trenere, og det er nedfelt i en sportslig plan at alle lagene fra gutt og opp skal spille lik fotball.
- Hva slags fotball skal Dala spille?
- Tallkombinasjoner skal ikke jeg begi meg inn på å snakke om, men i år har Erik Wettermark spilt med tre bak, og det vil være trenerne som skal diskutere slike ting i et sportslig utvalg, sier Søgård.

Forandringer

Når den sportslige lederen snakker om profesjonalisering, har han også lagt fram det for spillerne.
- Med økte treningsdoser er det enda viktigere at spillerne lever et mer profesjonelt liv også utenfor banen. Jeg sier ikke at de ikke har gjort det i år, men det er viktig å minne seg selv om at det er forskjell på å trene seks økter i uka og tre. Da er det også viktig å ha økt fokus på mat, drikke og hvile, sier Tom Søgård til HA-sporten.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.