Trondheim
Dalas fotballherrer har vunnet 13-2, 9-0, 7-1 og 8-0 denne sesongen, og er vant til å ha flyt.
Men når det butter er ikke laget like flinke. Da er utfordringen å holde humøret oppe og gi hverandre ros i stedet for kjeft.
Lørdag slet de med det i over en omgang, etter at serietreer Kolstad tok ledelsen 1-0 på sin eneste målsjanse før pause. Dala hadde ballen, skapte ti cornere uten uttelling og frustrasjonen bredte seg i store deler av laget.
Kroppsholdningen og innsatsen til flere spillere tydet på at ikke alle var like godt mentalt forberedt på at de måtte krige 100 prosent.

- Kjeftet på hverandre

- I dag er vi ikke gode nok til å takle den situasjonen som vi egentlig er forberedt på. Kolstad lå kompakt og kriget godt, mens vi var litt stillestående og trege med oppspillene før pause. Vi begynte å kjefte på hverandre i stedet for å støtte medspillerne. Men jeg synes vi ble flinkere etter en prat i pausa, sier lagkaptein Rune Pettersen.
Han innrømmer at det er hans jobb å ta tak i humøret, men følte ikke helt at han hadde dagen før sidebyttet, og at det da ikke er lett å forsøke å løfte resten av laget. Pettersen og Dala ga imidlertid ikke opp, og fikk betalt for å ha blitt litt blidere i andre omgang.

Boost etter scoring

- Jeg synes vi var flinkere til å sette tempo på ballen og utnytte ledige rom i 2. omgang. Vi fikk en kalddusj med 0-2 etter en god periode, men jeg vet det er god moral i laget når vi jobber sammen. vi gir aldri opp, og da Jim (Sørum Johansen) scoret vårt første mål fikk vi den boosten vi trengte. Slike vendinger og seirer er utrolig deilige, smiler Pettersen, som måtte se hjemmelaget score etter at to Dala-spillere gikk på samme ball i første omgang, og etter en overgang der Alexander Mosbakk fikk gå fra egen banehalvdel og score i andre.
Dala har spilt 3-5-2 mot de mange av lagene i årets 3. divisjon, men har stilt med fire bakerst mot de antatt beste.
Mot Kolstad lørdag var det først da Erik Wettermark la om til 3-5-2 at det ble virkelig trøkk i det offensive spillet, samtidig som Kolstad ble slitne.
Og Dala-spillerne ble blide, da.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.