FART - SVERRESBORG 0-2

BRUMUNDDAL - KOLSTAD 4-1

Fart måtte vinne alle sine tre gjenværende kamper, og i tillegg være heldige med resultater i andre kamper, for å kunne overleve i 3. divisjon. Første hinder var Sverresborg, som lørdag besøkte Øvre Vang.

De trønderske gjestene var nådeløse, og tok tre enkle poeng på Fartbana. Dermed ble Fart sendt nedover i divisjonssystemet.

- Vi hadde troen helt til siste stund, men det gikk dessverre ikke. Nå blir det 4. divisjon igjen for Fart, sier en skuffet trener Frode Krogstad, etter 0-2-tapet og nedrykket fra Bondeligaen.

- Jeg fikk dessverre rett

Nedrykket kom ikke uventet på HA-sportens Bondeliga-ekspert Pål Jacobsen.

- Nei, jeg fikk dessverre rett da jeg tippet på Fart-nedrykk før sesongen. Det har ligget i kortene i hele høst, men Fart hadde troen på å overleve helt til det ikke var mulig lenger, sier Jacobsen.

Den tidligere landslagsspilleren er skeptisk til fotballfremtiden i Øvre Vang.

- Dette laget har flere spillere med skarre-r enn hedmarksdialekt, altså studenter og andre som fort kan forlate dem. Eirik Rusten gir seg nå, mens Stian Lindbergsengen skal i tenkeboksen. De to har scoret de fleste målene for Fart i år, så det er ikke bra om begge forsvinner.

Jacobsen mener forarbeidet til neste sesong må starte straks.

- Det må begynne i dag, helst i går, avrunder HAs ekspert.

BRUMUNDDAL ER I RUTE

Kolstad var en potensiell fallgruve for Brumunddal, som kjemper med Lillestrøm 2 om opprykksplassen i Bondeligaen.

To scoringer av Øystein Stai, og to av Gaute Granmo, sørget for 4-1-seier på Sveum. 

Tangmoen borte og Lillehammer hjemme gjenstår for Dala, som er sikre på 2. divisjonsspill med seiere i de to siste.

Frykter Lillehammer

Pål Jacobsen bevitnet toppkampen på Sveum, og har stor tro på Brumunddal-opprykk.

- Nå blir det nok opprykk, men jeg tror Brumunddal er nervøse for hjemmekampen mot Lillehammer i siste serierunde. Dala har dårlig statistikk mot dem, spesielt på Sveum, men den statistikken bør de ikke tenke på, for mann mot mann er de overlegne, hevder Jacobsen.

Brumunddal har mange spillere med to gule kort. I frykt for nye kort og karantener før den avsluttende Lillehammer-kampen, kan Erik Wettermark velge å utelate enkelte førstevalg borte mot Tangmoen, Bondeligaens tabelljumbo.

- Brumunddal har seks mann med to gule kort, og Wettermark tenker nok på det mot Tangmoen. Han har en sterk benk, så det bør gå bra å spare noen. Jonathan Helmersen kom for eksempel inn og spilte bra i dag, mens Marius Holt er spilleklar, og fort kan bli toppscorer om han får spille mot Tangmoen, sier Jacobsen.

Premissene før seriens to siste kamper er enkle, ifølge Pål Jacobsen.

- Brumunddal må slå både Tangmoen og Lillehammer, for Lillestrøm kommer ikke til å tape noen poeng, avslutter Bondeliga-guruen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00