Det var noen svært feststemte Dala-gutter som satte kursen mot Brumunddal igjen etter å ha gjort jobben i bortekampen mot Tangmoen. 7-0 stoppet de på etter å ha ledet bare 1-0 til pause.

- Det var aldri noen fare. Vi hadde kontroll, men det er deilig å sikre opprykket, sier Aleksander Melgalvis til HA-sporten.

Trener Erik Wettermark var heller ikke spesielt bekymret, selv om laget hans bare hadde ett mål å gå på til pause.

- Vi visste de ville ligge lavt mot oss, men dette hadde vi full kontroll på, sier Wettermark.

Champagnen poppet
Og så fort kampen var over, kom lagledelsen ut på banen med champagnen som flommet på den noe nedslitte kunstgressbanen.
Det skulle likvele vise seg å bli en tålmodighetsprøve for Dala dette.

Dala stanget og stanget nemlig mot Tangmoen i hele første omgang, men fikk bare det ene selvmålet som Tangmoen hjalp dem med
Etter hvilen gikk Dala rett i strupen på Tangmoen på nytt. Det skulle ikke gå lang tid før det smalt fra gjestene.

Marius Holt, som for øvrig starter sin første kamp i dag på lenge, spilte elegant gjennom til Gaute Granmo. Sistnevnte hadde en enkel oppgave med å doble ledelsen.

Aldri noen tvil
Kort tid senere økte Christoffer Heier Solbakken til 0-3, og kampen er dermed trolig avgjort i favør Brumunddal.

Likevel så ikke de blå og hvite noen grunn for å hvile. De fortsatte å male på mot et Tangmoen-lag som hadde sprukket fullstendig, og Marius Holt scoret på nytt for Dala i jakten på toppscorertittelen. Feiringen han fulgte opp med var noe uortodoks, og førte til gult kort.

Det fortsetter bare å renne på! 0-5 scores av Rune Pettersen etter at han rager høyest på et hjørnespark. Tangmoen rekker knapt ta avspark før 0-6 er et faktum. Denne gangen er det Nysveen som går og går med ballen før han omgjør sjansen i mål. Festfotball av gjestene, og ditto motsatt fra hjemmelaget.

- Nå skal det festes
Få minutter senere kommer dagens syvende Dala-mål. Innbytter Øystein Stai er målscorer denne gangen, etter at Vegard Ruud slår inn fra høyre. Feiringen er i gang for lengst i Dala-leieren etter at laget deres har bydd opp med festfotball, spesielt i andre omgang.

Dermed er det klart at Brumunddal er klare for andredivisjon til neste år. Tangmoen klarte aldri true de tilreisende på noen som helst måte. Selv om 0-7 er overbevisende så kunne det like greit vært tosifret.

- Nå skal det festes. Det er sikkert, meldte Marius Holt som så ut til å ha funnet gleden med å spille fotball igjen i Stjørdal.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.