Bondeligaen på Europatoppen!
«Fotball er et spill hvor to lag, hvert bestående av elleve spillere på en bane prøver å vinne ved å lage flere mål enn motstanderen. Et mål defineres ved at ballen havner i motstanderens mål. Hele ballen må over målstreken for at det skal være tellende.»
Ordene er hentet fra Wikipedia, og som vi forstår, finnes det liten tvil om hva fotball handler om: Mål, mål og atter mål.
Ifølge statistikknettstedet SoccerVista troner Bondeligaen på måltoppen blant 300 av Europas fotballigaer. Ingen steder i Europa scores det flere mål per kamp. Når Brumunddal, Ottestad, Storhamar og de andre lagene i Bondeligaen - eller 3. divisjon avdeling 3 som den egentlig heter - er i aksjon, er du garantert å se scoringer. Ikke en eneste kamp i ligaen har endt 0-0 så langt i sesongen, og snittet per kamp er rundt regnet seks mål.

Andre ligaer

Drister vi oss til å sammenligne med norsk eliteseriefotball er snittet 2,9 mål pr. kamp, og tar vi Kiel-ferja til Tyskland og Bundesliga er snittet 3,3 så langt i sesongen, mens italienske fotballstjerner med millionlønn putter på 3,1 mål i snitt når de møtes.
Premier League er nede på 2,1 mål per kamp. Og bare for å avslutte med Messi, Ronaldo og Co., så er snittet i spansk toppserie 3.

Simen - Toppscorer'n

Ottestads midtbanespiller Simen Arnesen (26) er toppscoreren i Bondeligaen med sine 18 mål.
- Morsomt å være toppscorer i en liga der det scores mest alle lag i hele Europa. Vi i Ottestad er et eksempel på at det svinger i prestasjonene i Bondeligaen. Vi har tapt flere ganger med stygge sifre, enda ligger vi høyt oppe på tabellen. Det forteller en del.
Selv om Simen er toppscorertittelen nå, har han ikke tro på at han er det etter endt sesong.
- Det har jeg ingen tro på. Jeg tror både Mattis Nerheim (17 mål, Ottestad) og Øystein Stai (16 mål, Brumunddal) kommer til å gå forbi meg. Av de 18 målene jeg har scoret, har sju av dem kommet på fra straffemerket, sier Simen Arnesen.
Det teller like mye som alle andre mål, så Arnesen har all grunn til å være fornøyd.

Gledelig for Wettermark

Trener i Brumunddal, Erik Wettermark liker statistikken.
- For oss som ligger på toppen, er dette gledelig. Men det kan leses på to måter. Enten er det fryktelig mange gode lag som scorer mange mål, eller så er det er mange dårlige forsvarslag. Spør du en av trenerne i et av bunnlagene, så er vel ikke dette noe gledelig lesing, sier Wettermark.

Dala og Fart

Både Brumunddal og Fart har et snitt på rundt 5,4 mål i snitt per kamp. Dessverre for Fart, er det baklengsmålene som dominerer der i gården, og det er innslupne mål som gjør at laget har samme snittet som Brumunddal.
Derfor synes heller ikke Farts trener Frode Krogstad at denne statistikken er så lystig lesing.
- Så lenge vi ligger der vi ligger, er ikke dette bra lesestoff. Prestasjonene varierer altfor mye i denne ligaen, spesielt hos oss som ligger nederst. Det er sikkert morsomt og se mye mål, men ikke for en trener når scoringene går feil veg. Vi har sluppet inn hele 89 mål på 22 kamper. Da fortjener vi kanskje å ligge nest sist på tabellen, sier trener Krogstad.

- Helt vilt i bakre rekker

For fartingene betyr det drøye fire baklengs i snitt per spilte kamp, mens laget fra Øvre Vang har et snitt på 1,5 scorende mål. Tallenes tale betyr også at Fart etter alt å dømme rykker ned og spiller i 4. divisjon neste sesong, selv om de fortsatt har en teoretisk mulighet til å greie seg når fire serierunder gjenstår i Bondeligaen.
Det eneste som er ganske sikkert, er at rundene blir målrike.
Farts keeper Emil Waters slipper inn drøyt fire mål pr. kamp denne sesongen. Et høyt snitt for en meget god keeper.
- Det er i perioder helt vilt i våre bakre rekker, men vi er sikkert ikke bedre. Jeg prøver og være positiv uansett hvordan det går. Det hjelper ikke å kjefte i etterkant. Innslupne mål får vi ikke gjort noe med, sier Waters.
Med 89 baklengsmål skulle en tro at keeperen er relativt dårlig, men slik er det ikke med Fart-keeperen. Han er av de beste lokale keeperne i Bondeligaen.
- At det er så mange baklengsmål i Bondeligaen, er vel en kombinasjon mellom gode angripere og veldig dårlig forsvar. Jeg og laget gir ikke opp. Fotball betyr veldig mye for meg, uansett hvordan det går. Det er bare å stå på videre og gjøre det beste ut av det, sier den sympatiske 28 åringen på Fart.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.