Før dagens møte med Vålerenga i Gjøvik Fjellhall, ligger Storhamar 15 poeng foran Sparta på tabellen. Storhamar har igjen ni kamper før sluttspillet, mens Østfold-klubben har igjen ti kamper.

Dersom Storhamar tar 15 poeng på de resterende kampene, må Sparta vinne samtlige ti kamper.

Vålerengas Espen Knutsen, som selv har ledet Oslo-klubben til flere seriegull, føler seg sikker på at Storhamar ender på toppen.

– Jeg er hundre prosent sikker på at Storhamar vinner dette seriegullet. Alle taper, mens Storhamar bare vinner og vinner. Det har vært litt enkelt for Storhamar i år, sier han.

Les også: Storhamar slo MS 

MATCHVINNERE

Da Knutsen blir spurt om hvor bra han mener dette Storhamar-laget er, sammenlignet med Vålerengas siste gullag (2014) og Stavanger-lagene som har vunnet de siste årene, svarer han følgende:

– Jeg synes det er ganske lik standard på lagene. Skal man trekke Storhamar for noe, er det at backsiden deres kanskje ser litt tynnere ut. Nå har Lars Løkken Østli vært lenge ute, mens jeg ikke har sett Kenney Morrison ennå. Så de har noe å gå på der. Men de har mange matchvinnere og en bra bredde, sier han.

RINKSIDE: Söderström om seriegull-sjansen (for abonnenter) 

vil ikke svare

Storhamar-trener Fredrik Söderström er ikke like begeistret over å snakke i tall og prosenter om seriegull-sjansen.

– Jeg er null prosent sikker.

– Null?

– Ja, jeg er ikke et jævla mattegeni, så jeg regner ikke prosenter, sier han og ler.

Han legger til:

– Jeg er så kjedelig, så jeg velger å tenke at vi skal spille 45 kamper. Vi kan ikke tenke på det, sier svensken.

jevne kamper

Denne sesongen har Storhamar og Vålerenga møtt hverandre fire ganger, og Storhamar har vunnet samtlige.

Men det har vært jevnt.

– De har slått oss med ett mål i tre av kampene, der vi har følt at vi har vært med hele veien, sier han.

– Hvorfor klarer Storhamar å vippe kampene til sin fordel?

– De har flere topper enn vi har, flere spillere som kan avgjøre kamper. Vi er litt for avhengige av noen få, mens Storhamar har mange, sier Knutsen, som har planen klar mot serielederen.

– Vi møter ligaens beste offensive lag, og da må vi være sterke foran målet vårt, ikke gi bort overtall, og samtidig ta de mulighetene vi får. Vi håper å kunne gjøre en bra match, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.