Løperen fra Nordbygda/Løten Ski lå som nummer tre på den første passeringen etter 1,9 kilometer.

– Jeg satset på en hard åpning, og fikk svi litt i den lengste bakken. Men det gikk greit. Jeg er kjempefornøyd med femteplassen. Det var der ambisjonene lå før start også, sier Simen Krogstie Bjørgan.

Han var 45 sekunder bak bronsemedaljen.

– Det er ikke altfor langt fram, så det er bare å jobbe videre.

Lørdag står klassisk på programmet i junior-NM i Harstad.

– Ambisjonene er ikke like høye der. Jeg har vært best i skøyting i flere sesonger. Men en plass blant de ti beste – med full klaff – er mulig. Da vil jeg være fornøyd, sier Simen Krogstie Bjørgan.

Kvarstad gleder seg

Løperne i M17 fra Hedmarken har vært stabilt gode i norgescupen hele sesongen. Fredag var det fire løpere blant 13 beste i Harstad.

– Det var veldig bra laginnsats.

Kristoffer Kvarstad fra Hamar Skiklubb ble nummer sju fredag.

– Det var en stor opptur. Dette var sesongens beste distanserenn i skøyting for min del, sier Kristoffer Kvarstad, som har hevdet seg bra på sprint i begge stilarter denne sesongen.

Han gleder seg til klassiskrennet lørdag.

– I norgescupen på Voss ble jeg nummer 18 på skøyting og nummer fem på klassisk. Jeg satser på å ha en lignende klatring på resultatlista her. Da kan det bli veldig bra. Kroppen kjennes bra, og formen er der. Det er bare å knalle til, sier Kristoffer Kvarstad.

Han har hatt et fast løpsopplegg hele sesongen,

– Jeg satser på å holde jevne runder. Det har klaffet bra tidligere i sesongen.

Både Simen Krogstie Bjørgan og Kristoffer Kvarstad går på Wang Toppidrett i Hamar – med Tommy Olsen som trener.

Tøft for M18-gutta

Petter Myhr fra Vallset ble nummer 11 i M17. Han går på skilinja ved Trysil videregående skole.

Simen Syversen fra Hamar Skiklubb har base på Wang Toppidrett, og ble nummer 13 i M17.

I klasse M18 ble det ikke den samme suksessen. Kristian Larsen fra MjøsSki ble nummer 31, mens klubbkamerat Håvard Hovde ble nummer 63.

I M19-20 ble Johannes Bordal fra MjøsSki beste lokale løper med en 41.-plass.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.