HamKams 2. lag spiller denne sesongen i fjerdedivisjon (nivå fem) etter at seriene ble forandret av NFF sist sesong.

Og dersom man ser mange av lagene som spiller på dette nivået, blir man sjelden eller aldri imponert.

Har du fått med deg denne: Da Morten Johansen (42) slet som tyngst med rus, var Oslos gater hans oppholdssted. Nå er det fotball og sosialt samvær med andre likesinnede som lyser opp dagene hans

Det er en hobbyliga.

Møte i sommer

Chris Twiddy, som arbeider med talentene gjennom jobben på Wang Toppidrett og som A-lagsassistent, er ikke happy med at de nest beste spiller på det nivået.

– Da vi fikk oppsatte mål av styret for sesongen, var førsteprioriteten at vi skulle satse på A-laget, mens interkretslaget er den neste beste matchingsarenaen. Og derfor prioriterer vi å bruke de beste juniorspillerne i den serien. Der får de god matching, sier han.

Dersom HamKam rykker opp til 1. divisjon, vil de være avhengig av en bedre kamphverdag for reservene.

– Det er en problemstilling vi må sette oss ned og se på, for det er ingen tvil om at 4. divisjon er en dårlig liga, sier Twiddy.

– I år holder de fleste spillerne junioralder. Og da løser det seg for dem. Men en spiller som Valentin Blaka, som er født i 1996, faller mellom. Det er ikke en god nok kamparena for ham.

HamKam 2 ligger på 2. plass på tabellen, bak Ottestad.

Og Twiddy håper laget kan kjempe om opprykk.

– Dersom vi ser at vi holder plassen i interkretsligaen tidlig, kan vi flytte flere av spillerne våre til 4. divisjonslaget. Det vil være en løsning, forteller han.

Frustrert Blaka

Valentin Blaka, som står oppført med 15 scoringer på åtte kamper, skulle gjerne sett at han fikk bedre matching.

– Det er alltid gøy å score mål, men jeg føler ikke at jeg utvikler meg noe av å spille her. Jeg blir ikke bedre av å spille på dette nivået, sier han.

– Dersom 2. laget spiller på det samme nivået neste år, vil du da se etter andre muligheter?

– Det har jeg ikke sett på ennå. Jeg vet at jeg kan score mål på A-lag, for det har jeg gjort tidligere. Skal jeg utvikle meg, må jeg få spilletid. Jeg føler at jeg har 2. divisjonsnivået inne, sier han.

21-åringen ber om flere muligheter på A-laget.

– Jeg har vært i klubben i tre år nå, og det første året scoret jeg en haug med mål og spilte fast. Jeg har scoret når jeg fått sjansen der, sier Blaka.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00