Dag Lien, Ingeborg Lundby og Sindre Nordvik med 245,243 og 244 før finalen, endte på henholdsvis 344, 343 og 342 til slutt.

Landsdelskretsstevnet (LDKS) for Hedmark og Oppland kan betraktes som et av de viktigste oppkjøringsstevnene for skytterne på fylkesnivå, før de møtes på Landsskytterstevnet første uka i august senere i år. I år var dette stevnet lagt til Etnedal i Valdres skyttersamlag, og 300 skyttere hadde funnet veien dit.

Flere gode skyttere

Flere av hedmarksskytterne har skutt toppresultater tidligere denne sesongen og det var derfor spenning til hvem som ville lykkes best i Etnedal. Ole Magnus Bakken tok ledelsen etter innledende skyting på lørdag med 248 poeng, men bare poenget bak kom Anne Ingeborg Sogn Øiom fra Randsfjord, som er tittelforsvarer fra dette stevnet de to siste sesongene.

På tredjeplass lå Roger Nilsen fra Tynset med 246, foran Dag Lien og Sindre Nordvik, begge fra Løiten, med henholdsvis 245 og 244. I finalen skjøt Nilsen 100 poeng og tok ledelsen med 346. Anne Ingeborg Sogn Øiom misbrukte sin sjanse til å ta sin tredje strake seier i LDKS, med 97 i finalen.

Dermed var det opp til Ole Magnus Bakken å avgjøre hvem som skulle vinne i år. Han fikk 98 på sin finale og dermed samme sluttsum som Nilsen i mesterskapet. Men Nilsen hadde én innerblink mer enn Bakken og dermed ble Nilsen LDKS-mester i år.

Finaler i mange klasser

LDKS har egne finaler for både ungdoms- og veteranskyttere, og i rekruttklassen tok Jens Olsrud Østli sitt første landsdelsmesterskap i baneskyting med 347 (247 + 100). I juniorklassen hadde Lars Magne Lundby, Kjersti Johanne Sjøli begge fra Løiten, og Sander Harildstad fra Lismarken henholdsvis 249, 248 og 248 i innledende skyting. Etter finalen, som ble vunnet av Øivind Lauritzen fra Sørskogbygda, endte Lundby og Harildstad på henholdsvis tredje- og fjerdeplass. I eldre junior vant Viktor Rasmussen fra Løiten med 338 poeng.

Samlagsskyting

Hedmark skyttersamlag vant samlagsskytingen for ungdomsskytterne med 397 poeng. På dette laget skjøt Jens Olsrud Østli (R) (100), Andre Sletli (ER) 99, Kjersti Johanne Sjølie (J) 99 og Sander Harildstad 99. Jens Olsrud Østli vant også sin klasse individuelt og tok sin første seier baneskytingen på LDKS.

I samlagsskytingen for seniorer ble Hedmark nummer tre med samme poengsum som Oppland, ett poeng bak Gudbrandsdal som vant med 389 poeng.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00