Størst spenning knyttet det seg kanskje til Ole Magnus Bakken, som representerer militærlandslaget for første gang. Han hadde mange gode skyttere å konkurrere med. Både Hans Kristian Wear og Kim Andre Aannestad Lund er tidligere skytterkonger, og Ole Kristian Bryhn, Hans Bakken og Odd Arne Brekne har alle mange gode resultater i både nasjonale- og internasjonale konkurranser å se tilbake på. Men Bakken taklet utfordringen og sikret tredjeplassen i konkurransen med de andre guttene. Kim Andre Aannestad Lund tok en klar seier med 3484 poeng foran Hans Kristian Wear og Ole Magnus Bakken med henholdsvis 3452 og 3443 poeng. Odd Arne Brekne ble reserve med 3438 poeng.

Bakken kjente presset

- Jeg har jo ikke vært med på denne formen for skyting tidligere, så det er klart jeg var litt spent, sier Bakken og fortsetter:

- Resultatene mine varierte også litt under veis. Jeg lå faktisk på femteplass før siste og avgjørende konkurranse, men på de siste 20 skuddene stående gikk det skikkelig bra, og der reddet jeg nok tredjeplassen, sier Bakken.

Blant jentene var det to klare favoritter, Katrine Aannestad Lund (søsteren til Kim Andre) og Jeanett Hegg Duestad. Og begge to innfridde forhåndstipsene. De endte til slutt på samme poengsum, 5372, mens Oda Bårdseng Løvseth fra Hamar tok tredjeplassen med 5284 poeng. Og dette blir jentelaget til VM i Kina til høsten. Her er det verdt å merke seg at disse jentene er regjerende verdensmestere og tittelforsvarere i lagskyting fra tilsvarende mesterskap i Sveits i 2018.

Tett konkurranseplan for jentene

Alle skytterne som nå har kvalifisert seg til Militært VM i Kina skyter mange forskjellige konkurranser i løpet av sesongen (10 meter luftgevær, 50 meter miniatyr og 200/300 meter grovkaliber). Dette gjelder først og fremst Katrine Aannestad Lund, som skyter for Elverum Rifleklubb. Hun er jo også skytterdronnig fra Landsskytterstevnet i Førde i 2017 og føler seg nok delvis forpliktet til å delta på Landsskytterstevnet i Evje i august i år. Ellers sier Katrine at det blir lite DFS-skyting på henne denne sommeren. Hun tar med seg landsdelskretsstevnet (Viken 1) neste helg, men deretter står internasjonale representasjonsoppgaver i kø for henne dette året. Nærmest kommer uttak til EM i luft- og miniatyrskyting i Italia allerede 6.-7. juli. I dette uttaket er også Oda Bårdseng Løvseth på plass.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00