VG kan i dag presentere planene for en ny OL-søknad, med Lillehammer som base. Planene er utformet sammen med rådgiver og OL-veteran Gerhard Heiberg, basert på ny informasjon fra Den internasjonale olympiske komité (IOC).

– Jeg kan bekrefte at Lillehammer igjen ønsker å stå som arrangør at et nytt OL. De nye reglene til IOC gjør at vi kan tilby et lavkost-OL hvor vi tar med store deler av Norge, sier Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen.

– Hamar får skøyter, sier Gerhard Heiberg til avisen.

VG kan videre fortelle at Lillehammer vil søke om OL i enten 2026 eller 2030, og at de ønsker å spre lekene rundt om i landet. Byer og steder som Oslo, Finnmark, Vikersund, Telemark, Trondheim, Voss og Stavanger vil alle være aktuelle, skriver avisen.

Aksel Lund Svindal er positiv til et OL-søknad fra mjøsbyen. 

– Denne planen er så god at Idrettsforbundet og norske politikere må forstå at det er noe helt annet enn alle tidligere norske forslag. Det blir såpass rimelig at jeg tror også det norske folk vil kunne samle seg om at Norge igjen kan søke om vinter-OL. Jeg kommer dessverre ikke til å delta, men jeg støtter dette prosjektet fullt ut.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.