- Det vil være en ære, mener Fart-sjefen.

Elverums fotballgutter mer enn snuser på opprykk fra 2. divisjon. Langt mer usikkerhet knyttes det imidlertid til hvor laget skal spille kampene sine neste år.

- Vil se på det som en ære

For uansett om det blir opprykk eller ei, har fotballforbundet gitt klar beskjed om at dagens kunstgressdekke på Elverum stadion ikke holder mål. Løsningen kan bli spill hos naboen på Øvre Vang. Der er de utelukkende positive til å få elverumsingene på langtidsbesøk.

- Ja, vi er veldig positive til at de skal kunne spille kampene sine her, etter å ha tatt til orde for et utvidet klubbsamarbeid i regionen i lang tid. Jeg vil se på det som en ære, sier daglig leder Frode Dalseng hos Fotballaget Fart.

- Kjempeflott tribune

Foreløpig er ingenting bestemt, men begge klubbene bekrefter at de er i dialog. Briskeby som en eventuell gjestearena har ennå ikke vært tema i Østerdalen.

- Briskeby er også et alternativ, men i første omgang ønsker vi oss Fartbana dersom vår egen arena ikke blir godkjent. Den ligger under 20 minutter unna, og der har de en kjempeflott hovedtribune med sitteplasser til over 1.000 tilskuere, sier sportslig leder Reidar Schjei i Elverum Fotball.

- Skamfullt

Han har kun én motforestilling mot å skulle spille «hjemme borte»:

- Det ville vært skamfullt for vår egen del, ikke å kunne ta imot utfordrerne på vår egen arena, synes Schjei.

Ifølge Østlendingen, har klubben bedt Elverum kommune bidra med 2,5 millioner i et spleiselag på 7,5 millioner for å ruste opp stadion fra 1962. Og pengene må være på plass før jul.

Har dispensasjon

På Fartbana er heller ikke alt som det skal være. Garderobene er i minste laget og styrken på lysanlegget oppfyller ikke kravene, men Farts elitejenter har fått dispensasjon til spill i Toppserien i år, der kravene er de samme som til guttas 1. divisjon.

- Vi har et av de flotteste anleggene i Toppserien i dag, mener Frode Dalseng, som ønsker Elverum velkommen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.