Amb fra Lismarken skytterlag har vært en av Hedmark skyttersamlags best skyttere, både ute- og innendørs gjennom mange år, og i helgen ble han altså, noe overraskende, samlagsmester i baneskyting for andre gang med 347 poeng.

Sindre Nordvik ble nummer to med 346 poeng.

Var outsider

Matheas Amb har flere samlagsmesterskap i skyting for Hedmark skyttersamlag fordelt på både bane, felt, innendørs og to ganger fylkesmester på 15 meter.

Etter hvert har Amb trappet ned skytingen fordi lysten til treningsaktiviteten har avtatt noe. Men han dukker gjerne opp som en outsider i de viktige konkurransene, og det gjorde han også nå i helgen.

Det endte med hans andre samlagsmesterskap i baneskyting i hard konkurranse med brumunddølen Sindre Nordvik, som nå skyter for Løiten. Det ble bare ett poeng som skilte de to til slutt. Mesterskapsskytter

Matheas Amb er en typisk mesterskapsskytter, som stiller opp i de regionale og lokale mesterskapene i tillegg til Landsskytterstevnet, uten de store ambisjonene. Men de gangene det klaffer fra starten, slik det gjorde på Kvemyra denne helgen, vet han å ta vare på muligheten.

– Gir dette lyst til å begynne å trene mer igjen for å bli en stabil toppskytter?

– Nei, sier Matheas Amb og fortsetter:

– Jeg trives godt med den måten jeg trener og konkurrerer på nå. Jeg har ikke tid til å trene mye, men synes selvfølgelig det er moro de gangene det klaffer, slik som i dag. Og de gangene det klaffer fra starten i konkurransene, har jeg erfaring nok til å utnytte mulighetene der og da.

Ungdommer og veteraner

Både ungdommer og veteraner hadde også sine mesterskap på 100 meter.

Og her ble det ingen store overraskelser. Per Olav Faldbakken fra Stange og Romedal vant V65 foran klubbkameraten Terje Hågensen. V55-klassen ble vunnet av Magnar Konningrud fra Nes foran Erik Skaug fra Åsheim med henholdsvis 346 og 343 poeng. I ungdomsklassene ble seier til Jens Olsrud Østli fra Tangen i rekruttklassen, Amund Rønningen fra Brumunddal i eldre rekrutt og Lars Magne Lundby fra Stange og Romedal i juniorklassen med henholdsvis 349, 350 og 347 poeng.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00