HAMAR: 20. august får du altså se Petter Northug og Øystein «Pølsa» Pettersen, Marit Bjørgen, Therese Johaug, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira i Hamar.
Kirkebakken Grand Prix-teamet har nemlig sørget for at samt- lige norske gullvinnere fra de kanadiske OL-sporene finner fram rulleskiene på tampen av sommeren.
Brødreduell
Med Petter Northug som det store trekkplasteret, håper Avle Christen Bjørn i Hamar Skiklubb at årets utgave blir en attraktiv begivenhet:
- Å få med seg Northug er selvfølgelig stort. Alt han foretar seg blir det jo store oppslag av. Bjørn Dæhli var stor i langrennssporten, men Northug er en stjerne på alle områder, sier Bjørn til HA-sporten.
I tillegg til langrennskongen kommer også lillebrødrene Tomas og Even. Førstnevnte har allerede markert seg i langrennssporten med blant annet junior-VM-gull og NM-gull i spann med storebror i lagsprint.
Bjørgen tilbake
Avle røper at målet til Hamar Skiklubb i årets Kirkebakken GP var nettopp å få med seg alle de norske gullvinnerne:
- Og ser det ut til at alt er i boks. På damesiden er det moro at Marit Bjørgen kommer tilbake. Hun synes dette er et veldig morsomt arrangement, og nå i år blir det jo ekstra spesielt med tanke på at hun får med seg de andre fra stafettlaget. At Johaug er med er også veldig bra, forteller han.
- Vi har alltid et mål om å få med alle gullvinnerne i mesterskapsårene.
- Vi kommer også til å invitere et par andre gode navn, i tillegg til at lokale talenter får prøve seg mot stjernene, som vanlig, forteller Bjørn.
Snart jubileum
Årets sprint i Hamar sentrum blir den niende i rekken. Arrangementet har etterhvert blitt svært populært. Ifølge Bjørn har også værgudene vært på arrangørenes side hver gang.
- Det gjør jo ikke noe om vi kan fortsette den tradisjonen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00