Søndag formiddag fikk politiet melding om en pågående ulv på et småbruk ved Vivelstad. Småbruket ligger i Mosjømarka i Løten kommune. 

- Den må ha vært ganske tett på. Personen som gjorde observasjonen skal ha vært ute og jagd ulven med en jernstang, forteller operasjonsleder Trond Ola Berg til h-a.no.

Fryktet ulven skulle true orienteringsløpere

Bare to kilometer unna der ulven ble sett var 1.200 orienteringsløpere i aksjon under årets Pinseløp.

Etter en sikkerhetsmessig vurdering ønsket politiet å utsette eller muligens avlyse arrangementet. Frykten var at den aggressive ulven skulle gå inn i området der flere uvitende orienteringsløpere befant seg. Men da politiet kom til Mosjømarka var allerede mange orienteringsløpere ute i skogen.

Det ble derfor satt opp observasjonsposter for å se om ulven kom inn i området Pinseløpet ble arrangert, i tillegg ble viltnemnda kontaktet.

- Kan bli aggressiv 

- I utgangspunktet skygger en ulv unna når den hører mennesker. Men når det er så mange mennesker rundt den som det kan være her, kan den føle seg truet og bli aggressiv, sa en av jegerne til h-a.no lørdag. 

Et lag med 17 jegere og flere hunder var ute å søkte etter ulven. Søket ble avsluttet klokken fem søndag ettermiddag uten noen ny observasjon av ulven.

Dermed gikk det siste løpet av Pinseløpene som planlagt mandag.

Pinseløpene arrangeres hver pinse av Hamar OK og Løten OK. Løpsleder, Einar Lund, sier ovenfor h-a.no at han ikke kan huske å vært borte i noen ulveproblematikk under tidligere arrangement.

- Vi går alltid gjennom områder før vi arrangerer. I tillegg legges det inn lommer i terrenget der dyr kan trekke inn når det blir mange folk i skogen, forklarer en rolig Lund. 

  

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.