Storhamar - Ottestad 1-3

HamKam 2 – Kongsvinger 2 2–2

Ottestad ledet med to poeng på Kongsvinger 2 før mandagens runde. Etter kampene mandag er det fire poengs forsprang, med en kamp igjen, og dermed Ottestad-opprykk!

Ottestad turte ikke slippe jubelen helt løs rett etter kampslutt. Det var igjen 30 minutter mellom HamKam 2 og KIL 2. Etter noen nervepirrende minutter, kunne Ottestad-gutta juble.

Trener Simen Arnesen er ikke typen som tar av, noe han heller ikke gjorde denne gangen.

– Det er deilig å kunne kalle seg vinnere. Vi har gjort en formidabel jobb. Den ble kronet med opprykk i kveld, sier Arnesen, og fortsetter:

Glad Hulleberg

 – Nå skal vi først spille siste serierunde mot Trysil. Vi skal jobbe knallhardt for å bli den klubben som er bak HamKam. Vi vil stabilisere oss i 3. divisjon. Det krever mye, men vi er villige til å prøve, sier trener Simen Arnesen.

Ottestad-spiller Erik Hulleberg gikk nervøst rundt på Prestrud, før det hele ble klart.

– Det er klart dette er spennende. Da jeg så lagoppstillingen til HamKam, ble jeg først litt skremt. Det var et ungt lag HamKam stilte mot Kongsvinger. Heldigvis gjorde unggutta til HamKam jobben sin, sier Erik Hulleberg.

Bra kontroll

Jonas Kojedal Bye, som har sagt at han gir seg etter sesongen, sa det slik etter at opprykket var sikret.

– Døra er lukket, men har ikke gått i lås, sier Kojedal Bye, med et stort smil om munnen.

Ottestad hadde bra kontroll på Prestrudbana. De ledet 2–1 til pause etter to scoringer av Henning Saug Lie. Etter pause økte Adrian Hoel til 3–1. Han var iskald alene med Joachim Svendsberget i Storhamar-målet. 

Hoel kom alene med Svendsberget rett etterpå også, men den gangen traff ballen stolpen bak Svendsberget.

Sterkt av unggutta

På Briskeby tok Kongsvinger ledelsen, men Sigurd Øverby scoret rett før pause: 1-1. 

Bowi Tin Thang Mang satte inn 2–1 rett etter pause. Kongsvinger kjørte gassen i bånn etter hvert.

Men de kom ikke nærmere enn 2–2.

Kampen på PRESTRUD

Storhamar hadde en kjempesjanse allerede etter ett minutt, men skuddet fra Andre Brendryen ble stoppet på streken. Etter sju minutter ble det jubel for hjemmelaget. Sondre Wikstrøm limte ballen inne ved stolpen. Storhamar beholdt ledelsen i tre minutter. Henning Lies skudd snek seg inn via stolpen. Etter 23 minutter var Lie frampå igjen. Han scoret etter klabb og babb inne i feltet foran Svendsberget i Storhamar-målet. Etter 38 minutter banket Ottestads Sivert Dybvad ballen i tverrliggeren. Like etter hadde Magnus Sørum Hagen en heading som gikk like utenfor Ottestad-målet. 2-1 til pause.

Etter 55 minutter økte Adrian Hoel til 3-1 for Ottestad. Han var iskald alene med Svendsberget i Storhamar-målet. Ettere 72 minutter kom Hoel alene med keeper igjen, men skuddet gikk i stanga. Etter 84 minutter fikk Storhamars Magnus Sterud sitt andre gule kort - og dermed rødt.

Slutt på Prestrudbana: Ottestad vant 3-1.

Kampen PÅ BRISKEBY

På Briskeby tok Kongsvinger 2 ledelsen 1-0. Niklas Castro scoret etter fem minutter. HamKam hadde flere store muligheter etter det. Både Mikkel Gran Frankmo og Henrik Thorkildsen luktet på scoring. Thorkildsen sin sjanse var størst. Det siste som skjedde før pause var at Sigurd Øverby og HamKam-gutta kunne juble. Det var bra forarbeid av Jørgen Holmlund og Anders Jevne Hagen: 1-1 til pause. 

Etter 52 minutter tok HamKam ledelsen 2-1. Mikkel Gran Frankmo la fint til Bowi Tin Thang Mang som satte kula i mål. Like etter hadde samme mann en stor sjanse, men KIL-keeperen fikk slått til corner. Etter 67 minutter holdt de pusten på Briskeby, men to KIL-spillere bommet på det gode innlegget. Seks minutter før slutt scoret Kongsvinger etter et trøkk mot hjemmelaget: 2-2.

Slutt på Briskeby: 2-2

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.