Noen tok til tårene etter et tap, mens andre ikke brydde seg i det hele tatt. Noen rev av seg trøya etter en scoring. De hadde nok lært av stjernene på TV hvordan man feirer en scoring.

Med hele 4.000 spillere var det nok av høydepunkter.

Like blide

Vi møtte to blide Storhamar-jenter mellom alle banene i Ankerskogen. Tuva Svestad og Khabat Salim (begge 8 år) hadde akkurat fått sin første uavgjorte kamp.

– Lørdag tapte vi våre kamper, men den første i dag (søndag) spilte vi uavgjort. Vi er like blide om det blir tap eller seier, sier begge jentene.

Vi måtte jo spørre om hva som er så morsomt med slike store turneringer.

– Det er gøy å se at vi klarer å samarbeide. Så blir vi enda bedre venner, for vi er jo sammen hele helgen, sier Tuva, før de løper videre.

Tuva spiller i tillegg ishockey på Storhamar, mens Khabat spiller håndball utenom fotballen.

Det var også herlig å se noen voksne tok fair play alvorlig. I en av mange kamper vi overvar, var det en situasjon som vi likte godt. En spiller ble sparket ned bakfra til soleklart frispark. Trenerduoen på sidelinjen var raske med å få «synderen» ut av banen.

Rolig ble unggutten forklart at slik opptrer ikke en spiller i den klubben. Etter at han forsto alvoret av det han hadde gjort, fikk han spille mer.

Resten av kampen var han eksemplarisk.

Nervøse foreldre

Jo eldre spillerne var, jo mer alvor var det. Vi fikk se utrolig mange gode kamper og ikke minst gode enkeltspillere.

Nervøse foreldre turte nesten ikke å se på selve kampen. Noen gikk flere runder rundt banen og viste tegn til nervøsitet, mens andre sto og heiet og ropte positivt til sine spillere.

I noen tilfeller var det nok foreldrene som tok det mer alvorlig enn spillerne.

Ros skal alle 114 dommerne ha også. Flere av dem dømte mer enn ti kamper på to dager. Det er en fysisk prøvelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.