Det norske førstelaget vant stafetten på Lillehammer. Norges tredjelag, med Simen Sveen på laget, tok en veldig sterk andreplass. Norge 3 ble nummer tre.

Martin Johnsrud Sundby tok teten ut på tredjeetappen, tett fulgt av Simen Sveen. På andrerunden dro Ring-løperen lenge, men klarte ikke å svare da Sundby rykket ut på sisterunden. Men han tapte bare 14 sekunder inn til veksling.

Bite tennene sammen

- Det var snakk om å bite tennene sammen. Jeg gikk mot verdens beste langrennsløper, og jeg var forberedt på at han ville prøve seg på sisterunden, sier Simen Sveen, og fortsetter:

- Kroppen føles veldig bra. Jeg er godt fornøyd, og gleder meg til fortsettelsen.

Martin Johnsrud Sundby skrøt av Sveen:

- Simen og jeg har kjørt mange slike økter sammen. Han er en veldig bra treningsmakker og en god lagkamerat. Vi gjør hverandre gode. Det ble en fin fight igjen, sier Martin Johnsrud Sundby.

Suveren jenter

Ankerkvinnen Heidi Weng (24) gikk Norge inn til en suveren stafettseier for damene under verdenscupen i langrenn i Lillehammer søndag, men tillot seg ikke noen seiersfakter inn mål. Finland på 2.-plass ble distansert med hele 1.59,0 minutter.Bjørgen-erstatteren Weng hadde egentlig planlagt noen sprell om hun kom alene og slapp å spurte, men slik ble det ikke.

– Jeg var kanskje den mest kjedelige ankerkvinnen der ute. Jeg fikk beskjed om å ta et flagg inn mot mål, men når du heter Heidi Weng og gjør mye rart, så var det greit å komme seg til mål. Så kan jeg heller få en klem da. Jeg kom trygt i mål i hvert fall, sa Weng til NTB.
Selvsagt hadde hun sist helgs løp i Kuusamo friskt i minne. Da spurtet hun en runde for tidlig og fikk løpet ødelagt.

– Hva med sisteetappen i VM i Lahti om to år?

– Vi får se. Det blir en veldig hard kamp om plassene på laget da.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.