Strømsgodset med Petter Vaagan Moen på midtbanen fra start og Thomas Lehne Olsen som innbytter de siste 25 minuttene, sikret seg et imponerende avansement fra 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Med 2-1 fra bortekampen, tok drammenserne seg videre på bortemål da de tapte 0-1 mot Mlada Boleslav torsdag.

Godset tok en særdeles sterk borteseier i Tsjekkia. Trener Bjørn Petter Ingebretsen hadde få forventninger om seier på forhånd.

I Drammen ble det en nervepirrende kamp om å sikre seg videre spill i europaligaen.

Oppgjøret startet jevnt, men Boleslav tok mer og mer over utover i første omgang. Til slutt ga det resultater. Espen Bugge Pettersen avverget først mesterlig, men Ales Cermak satte returen i mål og skapte spenning. Selv om det sto 2-2 sammenlagt, var vertene videre på bortemål. Ikke mye mer skjedde i den første omgangen.

I annen omgang risikerte bortelaget mer og mer i jakten på et viktig mål nummer to. Det ga kontringsmuligheter for Godset, men det klarte ikke det norske laget å utnytte.

Tross gode muligheter, stemte det heller ikke i avslutningsøyeblikket for de gjestende tsjekkerne. Mlada Boleslav fikk aldri flere mål og måtte se seg slått sammenlagt av Strømsgodset. Et meget sterkt resultat av nordmennene.

– Det var viktig, internasjonale kamper er alltid tøffe og avgjøres på små marginer. Rett og slett et viktig avansement, sier Petter Vaagan Moen, som sjelden har vært så glad etter å ha tapt en kamp.

Mot Mladà startet Vaagan Moen sin andre kamp på rad, mens Lehne Olsen fikk sitt andre innhopp på like mange kamper. Det gir ny motivasjon.

– Formen kommer seg og jeg har litt å gå på før jeg er i matchform. Men det er veldig godt å få muligheten til å spille meg i form, det setter jeg pris på, sier Vaagan Moen.

ForThomas Lehne Olsens del har det den siste tiden vært mye spekulasjoner rundt hans framtid i klubben. Av Godsets fire opprinnelige spisser virket modølen å være bakerst i køa. De siste ukene har antall konkurrenter plutselig blitt halvert. Først røyk Marvin Ogunjimi korsbåndet, så forlot Péter Kovács klubben til fordel for Sarpsborg 08. 

– Nå er det bare Thomas Sørum og jeg som kan spille spiss, og per dags dato står vi ganske likt. Med et tett kampprogram i ukene framover vil jeg få spilletid.

Strømsgodset møter kroatiske Hajduk Split i neste runde. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.