Daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, er veldig godt fornøyd.

- Han har spilt mye i klubbene han har vært i, og framstår som en ledertype. Jeg tror dette blir veldig bra, sier Ingelstad.

Tobasegnou François Yabré, som er hans fulle navn, kom til Norge da han fikk kontrakt med Strømmen i 2010.

24-åringen fikk 81 kamper fordelt på fire sesonger i 1. divisjon for Strømmen. Før 2014-sesongen var han på prøvespill i HamKam, men signerte til slutt for Kongsvinger, hvor han har spilt siden.

Til tross for at han i år ledet HamKam-rivalen til opprykk fra 2. divisjon ønsket ikke klubben å forlenge kontrakten med midtstopperen.

Spilleren fra Burkina Faso beskriver seg selv som en ledertype.

– Jeg er en klar og tydelig leder. Spillerne i garderoben vet hva jeg ønsker når vi går ut på banen, sa Yabré til HA-sporten rett før jul.

Han var visekaptein i sine to siste sesonger i Strømmen, i tillegg til at han bar kapteinsbindet for Kongsvinger i år.

Yabré fortalte rett før jul om interesse fra klubber i både 1.- og 2. divisjon.

– I 2. divisjon er det kun HamKam som er aktuelt for meg, fordi klubben har ambisjoner, sa Yabré til HA-sporten 18. desember.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.