Andre Kristiansen (25) og Åsmund Foshaug (24) er slitne og svette, men samtidig litt stolte i solsteken på Stavsjø stadion. For Nybygdas 6.divisjons-herrer kom fra slakt 1-8 i serien mot Vingrom, men var nær en liten sensasjon under Ringsakermesterskapet på Nes.

I turneringa som bød på varierende prestasjoner, lun humor og litt alvor, hadde de før siste kamp i gruppespillet Brumunddals skjebne i sin hule hånd. Men så var det kondisen, da.

– Men vi er litt overrasket over at det ikke er større forskjell på de som spiser grillmat tre ganger om dagen og de som trener seks dager i uken, humrer Nybygda-duoen.

– FRUSTRERTE

For lørdag inviterte Nes SK til uoffisielt Ringsakermesterskap i fotball for senior herrer. For å utligne divisjonsforskjellene, begynte kampene med straffespark. Lagene fikk sjansen fra krittmerket like mange ganger som hvilken divisjon de spiller i, og regelen gjorde at kampene ble jevnere i målprotokollen. Derfor klarte Nybygda å holde Dala til uavgjort i gruppespillet.

– Vi parkerte bussen, men det var moro å se hvor frustrerte Brumunddal var, og jubelen når de utlignet på overtid. Det alene var verdt å være med her i dag, gliser Foshaug.

Med poeng i siste kamp mot Moelven, kunne grillkongene til og med sikre seg en plass i finalen på bekostning av Brumunddal. Men da hadde kreftene for lengst tatt slutt i varmen på Stavsjø.

– Det er klart, jo flere kamper, jo mindre restituert er vi, fastslår sportslig leder Kristiansen.

– IKKE KLARE FOR Å GI OPP

Dala-trener Fred Leo Nysæter hadde tatt med seg et solid mannskap til Stavsjø, og så på turneringen som en god treningsøkt før alvoret begynner igjen.

– Så tror jeg også det er litt viktig at vi er synlige ute i kommunen. Det er også så mye alvor i fotball, at det ikke skader å ha det artig, sier treneren, som med glimt i øyet hadde lagt merke til taktikken hos enkelte motstandere:

– Det er noen som setter opp muren på tjue meter. Men Moelven spilte bra mot oss, og har et ungt og spennende lag. Men dette er et veldig godt initiativ. Det er morsommere enn å spille en internkamp på Sveum.

Og selv om resultatene i gruppespillet førte til noe neglebiting på Dala-benken, kunne Nysæter se sine gutter heve pokalen til slutt, etter full kontroll på erkerival Moelven i finalen.

Nå står laget foran en spennende høstsesong, der hvert poeng teller i kampen om å beholde plassen. Nysæter lover at Dala skal gi alt.

– Vi er ikke klare for å gi opp å spille i den divisjonen vi er i. Vi er skikkelig klare for høstsesongen, forteller Nysæter.

GJENTAR NESTE ÅR

Over 300 møtte opp på tribunene på Stavsjø, og allerede før siste spark på ballen, kunne ildsjel Håkon Taskerud fra arrangørklubben Nes SK røpe at det blir RM også neste år. Han håper det kan bli en tradisjon.

– Vi er kjempefornøyd. Vi tenker allerede på neste år. Da håper vi flere lag vil delta, melder Taskerud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00