Ølstad ble nummer fire i NM terrengløp for noen uker siden, og har satset på baneløping i mange år. Ottestadstien er nesten nabo etter at han flyttet.

– Jeg bor 800 meter bortenfor Ottestadstien, så det blir mye trening der. Det er Norges fineste terrengløype, i hvert fall av de aller beste, så det er veldig morsomt å løpe konkurranse i de løypene. Det er litt annerledes, med tanke på at det er en teknisk og variert løype. 

Ny løyperekord

Han løp inn til 55.29 i den 15,9 kilometer lange løypa i Ottestadstien rundt. Det var ny løyperekord. Rett bak fulgte Ola Erling Korbøl, også han bosatt i Ottestad, og som spiller fotball på Løten.  

– Løpet gikk relativt greit. Det var en del teknisk i midten, der Ola Erling tok meg igjen, men så klarte jeg å løpe ifra mot slutten, så det var greit nok. Jeg var veldig imponert over Ola Erling i dag. Han løp knallbra, forteller Ølstad.

Fornøyd med deltakelsen

Ottestad løpsfestival består av både stafett, Espern-joggen, barneløp og Ottestadstien rundt. 

Totalt var det om lag 350 løpere som deltok denne helgen. Det er også rekord.

– Vi er veldig fornøyde. Det er rekorddeltakelse både på løpet og på stafetten. I tillegg har vi vært veldig heldige med været. Dugnadsgjengen har gjort en kjempejobb for å få i stand dette. Vi håper i framtida at vi kan få med enda flere bedrifter, og vi utfordrer flere til å bli med. Konseptet med Ottestadstien rundt har satt seg bra, så den vil vi nok holde på i samme form som i dag, forteller løpsleder Kjell Sandal.

Ottestadstien rundt hadde 114 påmeldte. Esperjoggen doblet antallet deltakere til 50. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00