– Det er inspirerende å jobbe med denne gjengen. De er motiverte, og ikke minst veldig lærevillige. Det er et herlig utgangspunkt for utvikling, sier Tommy Olsen.

Han mener at mulighetene for individuell oppfølging er helt unik på Wang.

Tett på utøverne

– Vi kan hjelpe hver enkelt løper mye, være tettere på enn for eksempel en klubbtrener. Her er vi tre langrennstrenere med på øktene. Vi kan terpe på detaljer, og lytte til ønsker på en helt annen måte, sier Olsen, og forteller at de har et veldig godt samarbeid med klubbtrenerne.

Han karakteriserer utviklingen til Kvarstad, Syversen og Bjørgan som spennende.

– De plukker opp mye fra hverandre, og presser hverandre på hardøktene. Faren kan være at de blir for opptatte av det, at de brenner for mye krutt i ung alder. Den faren må vi være oppmerksomme på. Vi trenere må kanskje bremse dem litt i perioder når de vil for mye, sier Tommy Olsen.

– Blir ikke god alene

Sportssjefen mener det er veldig bra at de blir gode sammen.

– En blir ikke god alene. Det er bra på Wang. Her blir vi gode sammen, i et miljø. De som ligger litt bak sportslig har også en rolle, og er viktige. Alle skal ha æren når noen gjør det veldig bra. Det at utøverne driver hverandre er viktig. Det er dit vi må. Det må være passion. Målet vårt er å få mest mulig sjølstendige utøvere, sier Tommy Olsen, og fortsetter:

– Når de går ut fra Wang skal de i utgangspunktet klare seg sjøl. Støttespillere er selvfølgelig viktig, men de er viktigst når det butter, ting går litt imot. Da kan trenerne utgjøre en forskjell, sier sportssjefen.

I tillegg til Tommy Olsen er Ole Anders Johannessen og Ingrid Vikman langrennstrenere på Wang.

Til helga skal Kristoffer Kvarstad, Simen Syversen og Simen Bjørgan Krogstie prøve seg mot de beste juniorene på Natrudstilen. Det er snakk om VM-mønstringsrenn, og det starter allerede fredag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.