Norge – Argentina 36–21

– Jeg har lyst til å berømme måten Heidi Løke spiller på i dag, sier Hammerseng-Edin, helt uoppfordret. Videre fortsetter hun:

– Løke var magisk og scoret sju mål i tillegg til å skaffe fire straffer. Heidi gjør rett og slett ingenting feil når hun er på banen. Hun er så fantastisk god.

Banens beste

Hammerseng-Edin får støtte av kollega Randi Gustad, som kårer Storhamar-spilleren til Norges beste søndag.

– Hundre prosent uttelling på skuddene både i denne kampen og i VM totalt. Hun har over tid utviklet en strålende skuddteknikk med begge hender og mer høyde i innhoppet. Dette kan begge de to andre norske strekspillerne lære av. Hun lager altså fire straffer og scorer på sju av sju. Banens beste i dag, sier Gustad til tv2.no.

Hittil siste nederlag kom mot Brasil i OL-semifinalen i Rio de Janeiro for 16 måneder siden.

Bestenoteringen er 28 og skriver seg fra tiden under Marit Breivik. Både i 2004–05 og 2008–09 gikk landslaget hennes så lenge ubeseiret.

Argentina-kampen ble langt på vei som ventet. Landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte å disponere mannskapet en del med tanke på hva som skal skje senere i VM.

Det ga spilletid for jenter som ikke er førstevalg og også uttesting av konstellasjoner både i forsvar og angrep.

Keeper Kari Aalvik Grimsbø startet i målet, men hun hadde ingen god kveld og ble byttet ut ved pause etter bare to redninger. Katrine Lunde fulgte opp sin praktkamp mot Ungarn fra kvelden før og spilte meget godt da hun kom inn.

Etter ganske svake 30 åpningsminutter løftet Norge spillet en del etter pausen.

Norge åpnet VM med en super førsteomgang (21–11) mot ungarerne lørdag, og ingen står imot om de norske spillerne kommer opp på det nivået igjen.

De vanlige braksifrene mot Argentina uteble denne gangen. Dette var tredje gang Norge møtte Argentina i VM-sammenheng. De to tidligere kampene endte 37–18 (2013) og 45–13 (2003).

Tre til?

Dersom Norge går hele veien og spiller om medaljer 17. desember, vil laget være i gang i 16 dager i løpet av mesterskapet.

I de tre siste gruppekampene møter Norge Polen (tirsdag), Tsjekkia (torsdag) og Sverige (fredag). De norske jentene er storfavoritter mot alle. (NTB).

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.