Den nye HamKam-bloggeren ønsker å skrive fra et supporterperspektiv, med et skråblikk på det som skjer i favorittklubben. For mange er han nok kjent under navnet «Quadrophenia» på Twitter. Der deler han meninger, tanker og opplysninger om det meste som foregår i HamKam. Nå vil han skape engasjement rundt klubben han setter så høyt.

– Jeg tror det er en interesse som ligger der latent for mange supportere. Den vil jeg vekke, sier Rosvold.

Det at han i lang tid har uttrykt seg på Twitter under skjult identitet, er det en grunn til.

– Jeg var i utgangspunktet ikke opptatt av å fronte navnet utad av flere grunner. Jeg jobbet i psykiatrien og var uansett mer opptatt av å fronte Kamma enn meg selv, sier den nye bloggeren.

Ekte følelser

– Når HamKam vinner, får jeg en lykkerus som er så intens. Den får jeg ikke på samme måte noe annet sted, sier han.

Han opplever at det er mange som bryr seg genuint om HamKam.

– Det er noe med stemninga på Briskeby. Folk bryr seg, og jeg opplever en genuin og ekte interesse fra mange på Briskeby, sier han.

Det at det fortsatt kommer såpass med tilskuere etter så mange nederlag, ser han på som et tegn på at det finnes mange skikkelige HamKam-supportere.

På kamp siden 1999

I 1999 begynte da 13 år gamle Rosvold å gå på kamper sammen med en kompis.

– Vi tenkte at da de var i andredivisjon måtte de jo begynne å vinne litt, sier han.

Les det første innlegget på den nye bloggen Kammakrøniken her!

Han forteller at de to kompisene flyttet seg stadig nærmere og nærmere Briskebybanden, og at de til slutt var tøffe nok til å bli med. På den tiden var han ingen sentral del av supportermiljøet, men han har i senere tid vært pådriver for blant annet «Kammagutter i Oslo» og med stort engasjement i sosiale medier. Nå bor han i Karlstad, men det hindrer ham ikke i å se HamKam.

– Jeg ser alt, absolutt alt, sier han.

Gjennom TV og internett ser han alle kamper. Han fikk til tross for bosted også sett 6–7 kamper fra tribunen i fjor. Rosvold får også med seg alt som skjer i favorittklubben.

– HamKam er en besettelse. Jeg følger alle spillerne på sosiale medier, og forsøker å finne ut alt om hvordan de best mulig kan hjelpe laget. Før så jeg junior og rekruttkamper også, men det er vanskelig nå som jeg bor i Karlstad, sier han.

Kona er lei

– Da jeg møtte kona, var hun fotballinteressert. Hun heiet på AIK, men den interessen har dødd ut. Hun mener det er nok i et hjem med min ekstreme fotballinteresse.

Han legger ikke skjul på at det har vært mange nedturer som HamKam-supporter.

– Jeg husker nedrykket til 2. divisjon i 2009. Da var vi 50 Kamma-supportere på kamp i Sarpsborg. På togturen tilbake til Oslo var vi rundt ti, og det ble sagt maks ti ord på hele gjengen den togturen. Ekstremt mørkt og trist opplevdes det, sier han.

Til tross for alle nedturene, forsvinner aldri optimismen hos Rosvold.

Følg Kammakrøniken her

– HamKam kommer tilbake, det gjør de alltid, sier han.

Drømmen til Rosvold er at HamKam en dag skal etablere seg som en stabil eliteserieklubb. Han mener det som skjer i klubben nå ser meget positivt ut.

- All honnør til Kai Kristiansen. Det at klubben kan være mer enn et fotballag er viktig. Det som gjøres med gatelaget, opplever jeg som veldig positivt, sier Simen Rosvold.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.