- Det er jo slik kamper som er morsomme å spille. Det blir ikke større enn å møte hjemmenasjonen, slår Patrick Thoresen fast før pucken droppes i kampen mot Russland.
Det fleste eksperter er samstemte når de skal vurdere Norges sjanser til å vinne kampen; bortimot null.
Den kjøper ikke Hamar-gutten.

Slovakia hadde fasiten

- Klart vi kan slå Russland! Men det krever naturligvis at vi alle har en topp dag på isen, at Lars Haugen er kanongod i mål og at vi scorer først, sier Thoresen.
Han mener at Slovakia på mange måter ga Norge fasiten på smart defensivt spill, da de møtte Russland i den siste kampen i gruppespillet. Russland vant kampen først etter straffeslag.

Smarte defensivt

- Det er ingen hemmelighet at vi må spille smart defensivt. Antakelig kommer vi ikke til å ha pucken veldig mye, men i VM har vist at vi kan spille jevnt med dem, sier Thoresen.
I VM i 2012 tapte Norge 2-4 for nettopp Russland.
30-åringen, som til daglig spiller i russiske SKA St. Petersburg, vet at dersom Norge skal ha mulighet til å detonerer ei hockeybombe i dag, må blant annet han selv spille godt. I tillegg må han produsere noe offensivt.
- Det er naivt å tro at noen rekke, uansett nasjon, skal score mange mål i spill fem-mot-fem. Men vi må score i powerplay, mener Thoresen som sammen med Per-Åge Skrøder og Mats Zuccarello Aasen nå er satt sammen i ei nykomponert førsterekke. De samme er svært sentrale i overtallsspillet.

Smart trekk med Skrøder

- Å få Skrøder inn i rekka vår var et smart trekk av Roy Johansen. Jeg tror både Per-Åge, Mats og jeg alle fikk et lite løft av den endringen, sier Thoresen, som var nest sist på pucken da Norge redusert til 1-2 mot Østerrike. Skrøder, som er den mest naturlige målgjøreren i rekka, satte pucken i mål på andre forsøk.
Som norsk spiller i russisk KHL er det neppe noen overraskelse at Patrick Thoresen gleder seg til å møte russerne.
Å slå ut Russland, som spiller på hjemmebane, vil overgå alt av hva Hamar-gutten har opplevd som hockeyspiller.
- Det hadde ikke vært feil å sende hjemmenasjonen ut av turneringen, ler Thoresen som møter to lagkamerater i dag (Ilja Kovalshkuk og Viktor Tikhonov) og som vet at det blir fullsatt hall og voldsomt trøkk fra første dropp.
- Vi kunne sikkert fått en enklere motstander på veien til en kvartfinale, men jeg er helt sikker på at opplevelsen av å møte Russland blir helt spesiell. Det er jo slike kamper vi drømmer om å få lov til å spille. Mens ekspertene er opptatt med å fortelle hvor sjanseløse vi er, går de norske gutta rundt og gleder seg som unger til å spille denne kampen, forteller Patrick Thoresen til HA-sporten.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00