Det er som vanlig ei jente og en gutt som stikker av med prisen og 10.000 kroner i denne kåringen. Prisen blir delt ut under Idrettsgallaen i Hamar OL-Amfi 10. januar klokken 20.00. Kåringen er et samarbeid mellom Hamar Olympiske Anlegg (HOA) og Hamar Arbeiderblad. Det ble sendt inn flere nominasjoner og kampen om kandidaturene ble knallhard.

Stem på din favorittutøver HER!

Juryen som har plukket ut fem gutter og fem jenter består av Irene Dalby, Odd-Steinar Pedersen, Viggo Sundmoen og sportsredaktør i Hamar Arbeiderblad, Rune Steen Hansen.

tror trenden snur

Rune Steen Hansen forteller at de nominerte er utøvere som hevder seg både internasjonalt og på nasjonalt seniornivå.

- Det er hard konkurranse som vanlig på guttesiden, men i år må jeg trekke fram at det aldri har vært jevnere blant jentene. Det er både overraskende og gledelig, sier Steen Hansen.

Sportsredaktøren mener at terskelen for å satse på toppidrett for jenter er høyere enn for gutter. Nå tror han trenden er i ferd med å snu.

- Det har aldri vært større bredde blant de nominerte jentene. Jeg tror flere av årets nominerte kan hevde seg i verdenstoppen om noen år, forteller Steen Hansen.

guttene

I gutteklassen er disse fem de utvalgte:

Sigurd Nymoen Søberg, Furnes IL (hopp), Erik Toft, Elverum (håndball). Tore Leren Tolga IL (skiskyting), Jonathan Quarcoo, Orion (friidrett), Martin Gran Storhamar (hockey).

Stem på din favorittutøver HER!

jentene

Her er de nominerte jentene:

Kristin Høybakken, Storhamar (håndball), Gyda Enger, Hernes IL (hopp), Martine Ripsrud, Stange SK (skøyter), Ingvild Tangen, Ottestad (sykkel), Magni Smedås, Nansen IL (langrenn).Som leser kan du stemme på din favoritt til Idrettsprisen 2014 gjennom HAs facebookside. Avstemningen starter onsdag 24. desember og avsluttes fredag 2. januar.

Stem på din favorittutøver HER!

presentasjon

Onsdag 24. desember kommer vi med en felles presentasjon av alle kandidatene med deres prestasjoner. Deretter vil det fortløpende komme et helsides miniportrett med to av de aktuelle kandidatene. En gutt og ei jente hver dag.

- Vi oppfordrer alle til å stemme. Utøverne fortjener litt ekstra støtte til satsingen sin, avslutter Rune Steen Hansen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.