Pål Johnsen liker å se at unggutta tar steg.

– Magnus er først og fremst blitt bedre defensivt, noe som skal være hans styrke. Han har en veldig bra fysikk, og Magnus har vært litt for snill. Det handler om å smelle på litt, og rydde unna foran eget mål. Det siste er veldig viktig. Dette har han blitt bedre på. Det viktige med fysisk spill er å bruke hodet, balansere, og gjøre det på en vettug måte, sier Pål Johnsen.

Se framover

Assistenttreneren forteller at han har snakket mye med den unge Storhamar-backen.

– Vi har snakket mye om det mentale, og jobbet med det. Det å ikke grave seg ned etter feil. Da blir det bare flere feil, og en ond spiral. Det er viktig å se framover, til neste bytt og neste kamp. Vi har snakket mye om det, og også der har Magnus tatt steg. Sjøltillit er utrolig viktig i idrett.

Spillet med puck er også noe de jobber med hver eneste dag, forteller Johnsen.

– Magnus har en utfordring i spillet med puck. Det må vi jobbe enda mer med. Det å levere fra seg en god førstepasning, og bli tryggere med puck. Det viktigste er at han våger, og det liker jeg. Da blir det utvikling. Det er viktig at han ikke bare dytter problemene videre til en lagkamerat, sier Pål Johnsen.

Rønnild inn i troppen

Det norske A-landslaget satte seg på flyet mandag. De møter Storbritannia i Nottingham og Cardiff tirsdag og onsdag. Det er snakk om privatlandskamper.

I tillegg til Magnus Eikrem Haugen er Alexander Reichenberg og Martin Rønnild også Storhamar-innslag i den norske troppen. De tidligere Storhamar-spillerne Eirik Salsten (Stavanger) og Adrian Saxrud Danielsen (Stjernen) er også med i den norske troppen som skal møte Storbritannia.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00