Nok en gang ser jeg at HA skriver om at det ligger ammunisjon på bunnen av Mjøsa. Hvorfor skriver avisa om dette, nok en gang? Folk må jo få inntrykk av at dette er noe farlig. Det er rent sprøyt! Jeg kan ikke tenke meg et tryggere sted for gamle granater her til lands, enn på bunnen av Mjøsa.
Vi får ikke en gang vite om granatene inneholder sprengstoff! Det kan man sjekke, dersom malingen utenpå grantene fortsatt er synlig. Dersom de er blåmalte, inneholder de ikke sprengstoff - men fargen har trolig blitt usynlig gjennom årene.

Og, hvordan i all verden skulle de bli sprengt, der de ligger? De går ikke av av seg selv! Eller er man redd for lekkasjer av noe fra disse granatene? Det er det ingen grunn til - og det er jo mer enn nok vann i Mjøsa til eventuelt å vanne det godt ut!

Det er mer enn nok å bekymre seg over nå for tiden, om man ikke skal skremmes av slikt tøys! Et tips: hvorfor ikke kontakte Nammo for å spørre om farlighetsgraden til disse granatene. HA har vel tilgang til telefon, vil jeg tro!

Mvh. Ronald Bradal - som ikke hadde blitt født og vokst opp uten Nammo, og som vokste opp med drønn fra skyting med kanoner og tanks, så huset ristet - hver dag inntil jeg flyttet hjemmefra som nittenåring. Jeg er i hvert fall ikke skuddredd!