(Østlands-Posten): Mannen hadde fortalt at han skulle på overnatting hos en kompis på Sørlandet.

Da hun kom hjem fra jobb, slo hun seg ned i sofaen foran familiens PC.

Det mannen trolig ikke visste, var at telefonen hans automatisk lastet bilder opp i skyen, og deretter ned på familiens felles-PC.

Det var dette samboeren fant ut da hun kom over ei mappe som hun ikke hadde sett før.

Skylagring

Skylagring er lagring av data på et eksternt, nettbasert datalagringssystem. Det gir brukerne tilgang til dataene deres fra hvor som helst, så lenge de har en internettforbindelse. Det er ofte en abonnementsbasert tjeneste, og kan tilby funksjoner som automatisk sikkerhetskopiering, synkronisering av data mellom flere enheter, og samarbeid i sanntid med andre brukere.

Kilde: ChatGPT

I dommen mot henne står det at mappa inneholdt bilder og korte videosnutter fra Snapchat. Bildene viste samboeren og en annen kvinne mens de onanerte seg selv.

Les også

Den lokale mannens lyssky aktivitet på nettet gjorde at alarmen gikk hos Kripos

Ringte rundt

Såret og fortvilet forsøkte hun å ringe til samboeren, som hadde sagt at han skulle hjelpe en kompis på Sørlandet, og overnatte der. Han svarte ikke da hun ringte.

I dommen fremgår det at hun også forsøkte å ringe til samboerens nye flamme. Da heller ikke hun svarte, står det i dommen at hun skal ha truet henne med å sende de seksualiserte bildene til foreldrene hennes.

Uten å ha fått svar ringte hun deretter til mannen til den andre kvinnen.

Mannen hennes fortalte at hun var på overnatting hos ei venninne, og på dette tidspunktet la hun sammen to og to, og følte seg sikker på at samboeren hennes og den andre kvinnen hadde et forhold.

Landet Rundt

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Hamar Arbeiderblad legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Tromsø, Gjøvik eller Fredrikstad på h-a.no.

Distribuerte bildene

Det hun deretter gjorde, førte senere til at det ble tatt ut tiltale mot henne. Kvinnen oversendte bilder og videoer av de onanerende kjærestene til mannen, og delte de samme bildene i en gruppechat med flere felles venner.

§267a. Deling av krenkende bilder mv.

Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som uberettiget gjør tilgjengelig for en annen bilde, film eller lydopptak av krenkende eller åpenbart privat karakter, for eksempel av noens seksualliv eller intime kroppsdeler, noen som utsettes for vold eller andre ydmykelser, eller noen som befinner seg i en svært sårbar eller utsatt situasjon.

Grovt uaktsom overtredelse straffes med bot eller fengsel inntil 6 måneder.

Kilde: Lovdata

Hun innrømmet dette da hun i januar måtte møte i tingretten, tiltalt for å ha distribuert bilder med seksuelt innhold. Retten fastslår derfor at hun handlet forsettlig.

Retten vurderer imidlertid at det er liten fare for at bildene har blitt spredt til flere personer.

Frifunnet for vold

Forholdet endte med brudd, men saken stopper ikke her.

Da kvinnen en dag følte for å gå ut og treffe folk, støtte hun på eksen og den nye kjæresten hans på et utested. De klinte åpenlyst i hennes påsyn, noe hun mente var provoserende.

Påtalemyndigheten mener at hun skal ha slått til eksens nye kjæreste på utestedet, men på dette punktet delte retten seg. Meddommerne mente at det ikke fantes tilstrekkelig bevis for at hun hadde slått, og hun ble frifunnet for forholdet.

Ettersom kvinnen har innrømmet å ha distribuert bildene, og fordi hun har barn, vurderer retten at det beste vil være at hun dømmes til samfunnsstraff, ikke til soning. Hun ble dømt til 50 timers samfunnsstraff, subsidiært 50 dager i fengsel for å ha delt bildene.