Skibladner har som kjent hatt mange utfordringer i vår og sommer. De tekniske problemene har stått i kø, noe som førte til en svært kort og amputert sesong. Tapte inntekter, kombinert med høye utgifter, har bidratt til et av de vanskeligste årene i hjuldamperens historie.

Det er ikke enkelt å få hjelp til reparasjoner som ikke er planlagte, skriver Oplandske Dampskibsselskab i en pressemelding onsdag formiddag.

- De fleste som ønsker å støtte Skibladner ønsker å støtte planlagte reparasjoner eller restaureringer. Når uforutsette hendelser dukker opp, så er det vanskelig å få økonomisk hjelp, sier direksjonsformann Bjørn Blichfeldt i selskapet.

Totens Sparebank har registrert de store utfordringene som skipet nå står overfor, og har ønsket å hjelpe til i den vanskelige tiden.

Denne uka møtte administrerende banksjef Rolf Delingsrud opp på Skibladnerkontoret med en sjekk på en halv million kroner. Banken ble etablert to år før Skibladner ble sjøsatt, og i dag har de avdelinger flere steder rundt Mjøsa.

«Banken har et fond som går til gode samfunnsprosjekt og det var naturlig for banken å gi en støtte til Skibladner i forbindelse med de dyre reparasjonene», leser vi i pressemeldingen.

Bjørn Blichfeldt sier at dette er en stor og svært kjærkommen gave.

- Reparasjoner om bord pågår fortsatt. Noen deler må støpes på jernstøperi, og forsinkelser der gjør at arbeidet først er planlagt ferdig i begynnelsen av desember.

Etter disse reparasjonene vil Skibladners maskin være klar for nye tokt på Mjøsa.

Første chartertur i 2023 er planlagt 23. mai.