«Rockeulven» settes opp i Kvennstuguteatret høsten 2023, og her er arbeidstittelen: «Rockeulven raider Vallset! – Jeg tæg døkk, ælle sju!»

Historien kom tidlig til det norske publikum gjennom NRK, opprinnelig østeuropeisk, men det er den engelske versjonen vi kjenner, «Rock’n’roll Wolf». Og i 2011 satt opp på Nationaltheatret, da med geita spilt av Lena Kristin Ellingsen og rockeulven spilt av Øystein Røger.

Handling? Geitemora lærer killingene en sang hun kan synge slik at de trygt kan åpne døra når hun kommer hjem. Den sleipe ulven snapper opp denne, og prøver å etterligne denne slik at han kan komme seg inn.

Alenemammageit

Kvennstuguteatret frister til sin versjon slik: «Hatet og fryktet er han, og han tøffer seg noe så voldsomt, men har ulven et soft spot? Og hvor modig blir en alenemammageit når noen truer de søte små?»

– Til høsten får dere se. Da setter Kvennstuguteatret opp sin versjon av filmmusikalen fra det herlige syttitall. Filmmusikalen ble i sin tid laget av rumenske Elisabeta Bostan, Temistocle Popa og Gerard Bourgeois. Fabelen er den kjente «Ulven og de sju geitekillingene» fra eventyrsamlingen til Brdr. Grimm og mange kjenner filmen fra NRK sitt lillejuleaftenstilbud- da heter den «med Grimm og gru», skriver Inga-Live Kippersund, regissør og manusbearbeider i en pressemelding.

Magisk skog

Hun skriver også:

«Kvennstugua scene passer perfekt som bakgrunn – den er jo en magisk skog der det kan dukke opp de rareste dyr og utspille seg de snodigste historier. Og når Rockeulven kommer for å sjekke opp en geitemamma fra Vallset skjer det selvfølgelig på vallseting, eller … hvor kommer egentlig denne ulven fra?»

Inga-Live Kippersund forteller også at denne forestillingen krever femti aktører, at det trengs hjelp av både kor og korps.

Forestillinger: 26., 27., 28., 29., 30. august 2023.