(Nettavisen): Rasjoneringen innføres etter at dagligvarekjedene har dumpet en rekke priser på påskevarer som sjokolade, marsipan, grillpølser og ketsjup.

Tomme hyller

Da Nettavisen sjekket Kiwi i Oslo sentrum torsdag var det tomt for de populære marsipanpølsene til Nidar som er dumpet til 5,30. Vanligvis koster disse rundt 40 kroner.

Vaffelmiksen som vanligvis koster 19,51 er satt ned til 4,80, men den var det også tomt for. Det var også tomt for Idun tomatketsjup til 11,80.

Rett over gata hos Rema 1000 var det også tynt i flere hyller. Drasjerte sjokoladeegg til 12,60 var ribbet vekk. Det samme med Nidar påskefavoritter til 20,80.

Rasjonering

– V har kuttet priser på over 100 varer, fordi påsken er en viktig sesong for våre kunder, sier kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000, Celine Sjøberg.

– Varer vi ser det typisk går mye av inn mot påske er appelsiner, lammelår, Solo og tulipaner, sier Sjøberg.

For noen produkter har Rema 1000 nå innført rasjonering.

– Vi ønsker at alle våre kunder skal nyte godt av lave priser, og dermed er det innført maksbegrensing på enkelte prispressede varer, sier kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000, Celine Sjøberg.

Sliter med å fylle på

Ifølge Sjøberg skal det være nok varer, men problemet er at man ikke får fylt på nok.

– Vi har nok med varer i butikkene våre og jobber hardt med å fylle på fort nok av varer som det går ekstra mye av, akkurat nå, sier Sjøberg.

Men hos Rema 1000 i Torggata får Nettavisen opplyst at det ikke kommer mer av Nidars påskegodt nå. Siste lass er levert. Allikevel mener butikksjef Freddy Ayer at de har så det skal holde.

Han forteller at de som sentrumsbutikk ikke har merket noen særlig økt pågang på grunn av priskonkurransen, da de ikke har så mye av de større påskevarene. Han har heller ikke merket en økt pågang fra tidligere år.

– Sånn er det alltid når påsken er rett rundt hjørnet, det har vært likt så lenge jeg har vært i Rema, sier han.

Heller ikke hos Extra-kjeden vil det komme flere varer. Alt er kjørt ut til butikkene fra lager.

– Når det er tomt er det tomt, sier kommunikasjonssjef i Extra, Harald Kristiansen.

– Fått bein å gå på

Påskegodteriet har det vært ekstra hard priskonkurranse på i år.

– Extra har senket prisen på en rekke påskevarer og lave priser har ført til at spesielt mye av påskegodtet har fått bein å gå på. Alt vi har på lager er kjørt ut til butikkene så når det er tomt nå, så er det tomt, sier han.

Men utvalget kan variere mye fra butikk til butikk.

– Utvalget varierer fra butikk til butikk, men det er klart at med de lave prisene som har vært så begynner det å tynnes ut i mange hyller, sier Kristiansen i Extra.