Elverums kommunedirektør Kristian Trengereid har sikret sterk støtte til nullpluss, skriver Østlendingen.

Trengereid overbeviste torsdag flertallet i Sør-Østerdal interkommunale politiske råd (SØIPR) om å stille seg bak et felles brev fra ordførerne i Sør-Østerdal som skal sendes Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Representantskapet i SØIPR, også kalt regionrådet, består av ordfører, varaordfører og opposisjonspolitiker fra kommunene Elverum, Trysil, Våler, Engerdal, Stor-Elvdal og Åmot.

I brevet fraråder de statsråden å gå videre med Mjøssykehuset-alternativet. Brevet uttrykker en stor bekymring for at Mjøssykehuset vil føre til et dårligere pasienttilbud i Sør-Østerdal.

Under torsdagens møte fortalte Trengereid at de frykter at både akutt-tjenester og føden rask blir flyttet fra Elverum til Lillehammer, dersom statsråden stadfester Moelv-vedtaket fra Helse Sør-Øst-styret.

Ifølge Østlendingen uttalte Uthus at det aller verste som kan skje, er at Moelv-vedtaket blir stående, men uten finansiering.

– Det vil være svært alvorlig for Elverum. Da starter tappingen. Da blir vi ufrivillige blodgivere alle sammen, uttalte han.