I fredagens HA gikk gründeren bak CC-butikkene og CC Stadion, Knut Hage som opprinnelig kommer fra Brøttum i Ringsaker, ut med følgende oppfordring:

Alle de fire kommunene på Hedmarken må slå seg sammen for å bli et sterkt og attraktivt område for både nyetableringer og høykvalifisert arbeidskraft.

«Høy på seg selv»

Hages utspill kom i forlengelsen av at Gjøvik og nabokommunene forbereder sammenslåing.

Hages frykt er at Gjøvik skal bli den nye tungvekteren i Innlandet.

Kjøpmannens er redd for at Ringsaker kommune, Hedmarks største, setter seg på bakbeina:

Hage skrøt av alt Ringsaker har fått til, men sa det også slik: «Ja, Ringsaker har blitt høy på seg selv.»

- Er dere høye på dere selv, ordfører Anita Ihle Steen?

– Vi jobber aktivt for å gjøre Ringsaker til en bedre kommune å både bo og jobbe i. Hvis vi mislykkes prøver vi å lære av det, når vi lykkes med det vi driver med så gleder vi oss over det og bruker den erfaringen og gleden for å kunne gjøre en enda bedre jobb i morgen. Det er også slik at det som er bra for Ringsaker også er bra for naboene våre, sier hun.

Hamar er velkommen

Hage sa der andre kommunene på Hedmarken bør slå seg sammen dersom Ringsaker velger å stå alene. Han sa seg også redd for at det blir det han kalte en Berlin-mur rundt Ringsaker.

– Vi har aldri bygd mur rundt oss og kommer heller aldri til å gjøre det. Vi har rom for alle vi, også naboene våre. Vi har mange innbyggere, nok arealer og vi er store nok, sier Ihle Steen.

Hun understreker at Ringsaker skal kjøre en seriøs prosess i forbindelse med kommunereformen, og at også innbyggere flest skal få si sin mening.

– Vi er i en prosess med de tre andre kommunene. Jeg kan vel si at det ikke er noe massivt krav, verken fra folk flest eller politikerne, å slå seg sammen, sa hun.

Ler og/eller rynker på nesa

Ordføreren forteller at folk som tok opp Hages utspill i går enten lo av det eller rynket på nesa.

– Jeg tror vi blir bedre når vi har noen å konkurrere med, sier hun.

– Helt til slutt; hva synes du egentlig om, Hages beskrivelse?

– La meg, med et smil, få si det slik: Jeg har gitt opp å slanke meg. Kanskje det gir bedre resultat om jeg blir høy og mørk, sier ordfører Anita Ihle Steen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.