Befolkningstallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) ble offentlig gjort i dag, og det er hyggelig lesning for Hamar, Stange, Ringsaker og Løten. Hamar er de store vinneren med 266 nye innbyggere i første halvår i år.

Hamar har nå 30.386 innbyggere.

- Det er 0,8 prosent vekst på et halvt år. Jeg har i min tid som politikere ikke vært bort i tilsvarende økning på så kort tid, sier Hamar-ordfører Einar Busterud (BBL).

Stange har nest størst vekst på Hedmarken med 102 nye innbyggere i første halvår. Stange har nå 20.221 innbyggere.

- Ringsaker øker igjen etter nedgang i fjor. Ringsaker fikk 77 nye innbyggere i første halvår. Med 33.674 innbyggere er Ringsaker den mest folkerike kommunen.

- Dette er gledelige tall, sier Ringsakers varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap).

Han påpeker at Ringsakers offensive satsing gir seg utsalg i bedre folketall nå. Det samme sier rådmann Jørn Strand.

- For vår del er årets tall en bra trend. Vi er helt sikre på at Ringsakers folketall vil vokse fordi vi har tatt langsiktige grep. Det løsner nå med leiligheter og boliger. Vi får en stor vekst på Stavsberg, i Nydal, i Brumunddal og Moelv. Sammen med etableringslyst i næringslivet vil det gi oss enda større vekst, sier Strand.

Løten økte med 52 innbyggere til totalt 7.640 innbyggere.

Samlet økte Hamarregionen med 497 innbyggere. Hedmarken-kommunene veier opp for nedgangen i de fleste andre kommunene i fylket. Samlet økte Hedmark sitt folketall med 342 til 195.678 innbyggere.

Hamarregionen opplever en sterk vekst sammenlignet med Gjøvik (ned med 50 til 30.087), Lillehammer (ned med 28 til 27.448) og Elverum (ned med 41 til 20.989).

Folketallet økte

5.236.800 mennesker var bosatt i Norge ved utgangen av juni, 13.600 flere enn tre måneder tidligere, viser ferske tall fra SSB.

Antallet fødsler og dødsfall var omtrent det samme i perioden april til juni i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Drøyt 15.800 barn ble født, mens i overkant av 9.500 personer døde.

Statistisk sentralbyrås tall viser samtidig at 8.362 personer utvandret fra Norge i andre kvartal, over 500 flere enn i samme periode i 2015. Innvandringen økte på sin side enda mer. Til sammen 15.652 personer flyttet til Norge, over 1.500 flere enn i april, mai og juni i fjor.

Nettoinnvandringen økte dermed med over 1.000 personer. Mens nettoinnvandringen på grunn av arbeid minker, øker nettoinnvandringen fra land med konflikter. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.