• Skadedyr: Disse to levende veggedyrene befant seg inne i Nygaards leilighet da HA var på besøk.

– Det klør 20–30 ganger verre enn et myggstikk, sier Alf Richard Nygaard og viser HAs reporter merkene han har på armene etter bitt fra veggedyr.

Vi møter ham utenfor Vikasenteret i Ottestad, bare noen hundre meter fra boligen han bor i. Men den bruker han nesten ikke lengre.

– Jeg orker ikke være hjemme, så derfor sitter jeg mye her om dagen. Jeg vil være der minst mulig, sier Nygaard.

kom tilbake

Det var tidligere i år Nygaard merket problemene med veggedyr. Han merket at han hadde fått stikk som klødde, og meldte fra til Stange kommune i juli. Deretter kom et firma som fjerner skadedyr for å få bukt med problemene i starten av august, ifølge Nygaard.

– Leilighetene ble varmebehandlet for å drepe veggedyrene, sier han og forteller at også beboere i de andre leilighetene i bygget som sliter med det samme problemet. Men etter varmebehandlingen gikk det ikke lang tid før han fant veggedyr inne i leiligheten igjen.

Flere forsøk

– De har ikke fått bort dyrene. Det burde vært gjort på en annen måte. Møblene sto igjen inne i leiligheten, og dyrene kan ha kommet inn igjen med klærne. Alt skulle vært fjernet før de startet varmebehandlingen, sier Nygaard.

Han forteller at det har blitt gjort flere forsøk på å fjerne insektene, men at det de siste gangene bare har vært sengen hans som er blitt sprayet.

Han jobber med å få flyttet til en annen leilighet, men av ulike grunner lar det seg ikke gjøre ennå. Han forteller også at han tenker på de andre som bor i bygget.

– Det har ikke blitt gjort bra nok, og jeg håper på en rask løsning, sier han. Daglig leder i boligforetaket i Stange kommune, Jon Magne Svenkerud, forteller at de er klar over problemet, og tar det på alvor.

Økende problem

– Det er tatt på høyeste alvor, og vi har gjort alt det vi kan gjøre. Vi har ikke noe historikk med veggedyr tidligere, men hadde internkurs om dette etter vi fikk den første meldingen om problemet. Vi kontaktet derfor en velrenommert serviceleverandør for å få vurdert omfanget og løst problemet. Vi kjørte det som ble anbefalt, og som ble ment var nødvendig. Det var en kostbar affære, sier Svenkerud.

Han forteller at de etter tilfellene de nå har hatt med veggedyr, har blitt oppmerksom på at det kan være et økende problem.

– Det er derfor satt i gang en prosess med å få til en fast rammeavtale med en leverandør som kan utføre tjenestene med å fjerne insektene om det skulle skje igjen, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00