Høyeste hastighet UP målte i 80-sone i helga var 136 km/t.

Både denne bilisten og 13 andre som tråkket for hardt på gasspedalen, må regne med å være fotgjengere en god stund framover.

I tillegg ble det skrevet ut 48 forenklede forelegg av UP  på riksveg 3 i helga.

For tre uker siden var det 16 bilførere som ble fratatt førerkortet på stedet, og over 40 fikk fartsbøter. Tidligere i sommer var det i løpet av ei helg 38 som mistet lappen, og den gangen var det over 130 som fikk hver sin fartsbot i løpet av et par dagers kontroll.

- Skremmende

Kai Voldengen, fungerende distriktsleder for UP, er sjokkert over det han opplevde i Østerdalen i helga.

- Jeg var med i den ene sivile patruljen vi hadde på vegen oppover og nedover Østerdalen i helgen. Det ble et skremmende resultat, men jeg er ikke overrasket over at vi måtte ta fra 14 førerkortet og 48 fikk utdelt hver sin bor, sier Voldengen.

Han har kjørt UP-patrulje gjennom Østerdalen i mange år. Han har fratatt en rekke bilførere førerkortet, og enda flere har han tildelt bøter.

- I helga var det slutt på fellesferien, så derfor var det jo en del på farten, men det er i første rekke det vi kaller gjennomgangstrafikken som skaper størst problemer. Det er mange som kjører mellom Oslo og Trondheim, og det er blant disse vi finner de som har det mest travelt, sier Voldengen.

- Hva sier bilførerne som blir tatt?

- Mange vi tar har både fartsbøter og prikker i førerkortet fra før. Da jeg spør om de ikke har lært så svarer de: Jo, da, men jeg skulle bare...

- Hva kan gjøres for å stoppe de som har det så travelt at de bryter fartsgrensa?

- Det har jeg spurt meg sjøl om mange ganger også. Jeg har ikke noe godt svar, annet enn at vi i UP må og skal fortsette med stadige kontroller. Og vi kommer ikke bare til å kjøre med biler der det lyser Utrykningspolitiet av oss, vi kommer også til å bruke mange sivile biler for å ta fartssynderne, sier Kai Voldengen.  

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.